Skip to main content
Miso- och honungskolja i kokossås
Miso- och honungskolja i kokossås

Miso- och honungskolja i kokossås

med grönsaker och jasminris

Huvudrollen i kvällens goda fiskrätt med asiatiska influenser är kolja, som tillagas i en aromatisk kokossås med ingefära, vitlök, citrongräs och grönsaker. Vi serverar den på en bädd av fluffigt jasminris och toppar med smakrik misohonung till vuxna och modiga barn.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Laga mig först
Barnvänlig
Allergener:
Fisk
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

1 st

Salladslök

1 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

150 g

Jasminris

180 ml

Kokosmjölk

30 g

Misopasta

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)

25 g

Honung

1 st

Citrongräs

1 st

Morot

1 st

Paprika

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till fisk

1.5 dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3131 kJ
Energi (kcal)748 kcal
Fett24.9 g
varav mättat14.9 g
Kolhydrater94.8 g
varav socker22.2 g
Protein41.6 g
Salt4.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, riv vitlök och ingefära grovt.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Finhacka lök.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika, lök och morot med salt i 3–4 min, eller tills något mjuka.

Banka citrongräs med en träslev.

Tillsätt citrongräs, vitlök och ingefära och stek i 1–2 min, tills väldoftande.

Laga gryta
4

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Tillsätt kokosmjölk, fisk och vatten till pannan med grönsaker. Sjud under lock i 5–6 min.

Plocka bort citrongräs.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda honungsmiso
5

Blanda honung och misopasta i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris och fiskgryta i djupa tallrikar.

Toppa fisk med misohonung till vuxenportionerna.

Garnera med salladslök.