Mexikansk-inspirerad kolja
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk-inspirerad kolja

Mexikansk-inspirerad kolja

med veracruz-sås och kryddigt ris

Är det första gången du hör talas om veracruz-sås? Grattis, då har du en härlig smakupplevelse framför dig! I dagens rätt blir denna mexikanska klassiker med tomat, oliver och jalapeno ett perfekt komplement till cajunkryddad, sprödstekt kolja och fluffigt ris med morot och lime.

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

5 g

Tex-Mex

1 st

Morot

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

½ paket

Krossade tomater

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Jalapeno

20 g

Kalamataoliver

1 portionspåse

Oregano

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½ st

Lime

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2636 kJ
Energi (kcal)630 kcal
Fett19.5 g
varav mättat6.1 g
Kolhydrater73.2 g
varav socker11.8 g
Protein37.9 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs Tex-Mex och hälften av Ay Cajun-ba i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Kärna ur och finhacka jalapeno.

Grovhacka oliver [1/2 paket, 2P].

Laga veracruz-sås
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Stek lök i 3–4 min, eller tills lätt genomskinlig.

Tillsätt vitlök och jalapeno och stek i ytterligare 30 sek.

Rör i vatten [1/2 dl | 1 dl], krossade tomater [1/2 paket, 2P], oliver, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Sjud sås i 7–8 min, tills redo att serveras.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek fisk
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med resterande Ay Cajun-ba, en nypa salt och peppar.

Stek i 2–3 min på varje sida, tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: Fisken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Smaksätt ris
5

Unde tiden, plocka oreganoblad.

Riv morot (oskald) grovt.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Fluffa upp ris med en gaffel precis innan servering. Krama i limesaft och rör ned morot med riset. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp ris och fisk i djupa tallrikar.

Skeda över veracruz-sås.

Garnera med färsk oregano.