topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavsköttbullar

Medelhavsköttbullar

med couscoussallad, gräddfil och za'atar

Ta med familjen på en sensationell smakresa till mellanöstern och upptäck za’tarkryddade köttbullar och fräsch couscoussallad på majs och gurka. Den syrliga smaken av sumak ger za’tar dess karaktär och ger en spännande smaksättning till kvällens middag. Det är en barnvänlig rätt som står klar på middagsbordet på bara 25 min.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

Nötfärs

2

Vitlöksklyfta

20

Solroskärnor

8

Za'atar

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Köttbuljong

1

Majs

Gurka

1

Gurka, piccolo

1

Kruspersilja

75

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

¼

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)407 kcal
Energi (kJ)1702 kJ
Fett10 g
varav mättat1.6 g
Kolhydrater57.87 g
varav socker4.7 g
Protein15.6 g
Salt1.8 g

Instruktioner

Hacka vitlök & solrosfrön
1

Finhacka hälften av vitlöken. Grovhacka solrosfrön.

Stek köttbullar
2

Blanda hackad vitlök, solrosfrön, nötfärs, za’atar, ägg*, panko, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och peppar* i en bunke. Rulla färsen till små köttbullar så det blir ca 5 per person. Lägg dem på en tallrik. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek köttbullarna i 8-10 min tills de fått fin stekyta och är genomstekta. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Laga couscous
3

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Blanda couscous och köttbuljong i en kastrull. Häll över det kokande vattnet* [2dl for 2 pers. | 4dl for 4 pers], täck med ett lock och ställ åt sidan.

Förbered vitlökssås
4

Häll av majsen. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja. Pressa resterande vitlök. Blanda vitlöken med gräddfil [1/2 burk, 2 pers], hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar*.

Blanda couscoussallad
5

Fluffa upp couscousen med en gaffel och blanda samtidigt i majs, gurka och resterande persilja.Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela couscoussallad och köttbullar mellan era tallrikar, ringla över vitlökssås och middagen är serverad.