topBanner
Medelhavsköttbullar

Medelhavsköttbullar

med couscoussallad, gräddfil och za'atar

Barnvänlig

Ta med familjen på en sensationell smakresa till mellanöstern och upptäck za’tarkryddade köttbullar och fräsch couscoussallad på majs och gurka. Den syrliga smaken av sumak ger za’tar dess karaktär och ger en spännande smaksättning till kvällens middag. Det är en barnvänlig rätt som står klar på middagsbordet på bara 25 min.

Taggar:Snabb
Allergener:glutenäggmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Nötfärs

2 st

Vitlöksklyfta

8 g

Za'atar

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

20 g

Solrosfrön

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

4 g

Köttbuljong

1 burk

Majs

1 st

Gurka

1 påse

Kruspersilja

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

¼ tsk

Salt*

Olivolja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2937 kJ
Energi (kcal)702 kcal
Fett28 g
varav mättat11 g
Kolhydrater63 g
varav socker17 g
Protein43 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka hälften av vitlöken.

Grovhacka solrosfrön.

2

Blanda vitlök, solrosfrön, nötfärs, za’atar, ägg, panko, salt [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och peppar* i en bunke.

Rulla färsen till små köttbullar så det blir ca 5 per person. Lägg dem på en tallrik.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek köttbullarna i 8-10 min tills de fått fin stekyta och är genomstekta.

VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Blanda couscous och köttbuljong i en kastrull.

Häll över det kokande vattnet* (se mängd i ingredienslistan), täck med ett lock och ställ åt sidan.

4

Häll av majsen.

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Finhacka persilja.

Pressa resterande vitlök.

Blanda vitlöken med gräddfil [1/2 burk, 2 pers], hälften av persiljan, en nypa salt och peppar.

5

Fluffa upp couscousen med en gaffel och blanda samtidigt i majs, gurka och resterande persilja.

Krydda med en nypa salt och peppar.

6

Fördela couscoussallad och köttbullar mellan era tallrikar, ringla över vitlökssås och middagen är serverad.

Smaklig måltid!