Ta med familjen på en sensationell smakresa till mellanöstern och upptäck za’tarkryddade köttbullar och fräsch couscoussallad på majs och gurka. Den syrliga smaken av sumak ger za’tar dess karaktär och ger en spännande smaksättning till kvällens middag. Det är en barnvänlig rätt som står klar på middagsbordet på bara 25 min.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Nötfärs
2
Vitlöksklyfta
20
Solroskärnor
8
Za'atar
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Köttbuljong
1
Majs
Gurka
1
Gurka, piccolo
1
Kruspersilja
75
Gräddfil
1
Ägg
¼
Salt
Finhacka hälften av vitlöken. Grovhacka solrosfrön.
Blanda hackad vitlök, solrosfrön, nötfärs, za’atar, ägg*, panko, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och peppar* i en bunke. Rulla färsen till små köttbullar så det blir ca 5 per person. Lägg dem på en tallrik. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek köttbullarna i 8-10 min tills de fått fin stekyta och är genomstekta. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Blanda couscous och köttbuljong i en kastrull. Häll över det kokande vattnet* [2dl for 2 pers. | 4dl for 4 pers], täck med ett lock och ställ åt sidan.
Häll av majsen. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja. Pressa resterande vitlök. Blanda vitlöken med gräddfil [1/2 burk, 2 pers], hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar*.
Fluffa upp couscousen med en gaffel och blanda samtidigt i majs, gurka och resterande persilja.Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Fördela couscoussallad och köttbullar mellan era tallrikar, ringla över vitlökssås och middagen är serverad.