HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMedelhavsköttbullar
topBanner
Medelhavsköttbullar

Medelhavsköttbullar

med couscoussallad, gräddfil och za'atar

Barnvänlig

Ta med familjen på en sensationell smakresa till mellanöstern och upptäck za’tarkryddade köttbullar och fräsch couscoussallad på majs och gurka. Den syrliga smaken av sumak ger za’tar dess karaktär och ger en spännande smaksättning till kvällens middag. Det är en barnvänlig rätt som står klar på middagsbordet på bara 25 min.

Taggar:Snabb
Allergener:glutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Nötfärs

30 g

Vitlöksklyfta

100 g

Solrosfrön

4 g

Za'atar

150 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Couscous

(Innehållergluten)

¼ tsk

Köttbuljong

Majs

Gurka

Kruspersilja

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1702.2603 kJ
Energi (kcal)406.85 kcal
Fett10.001 g
varav mättat1.6 g
Kolhydrater57.8725 g
varav socker4.7 g
Protein15.6025 g
Salt1.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka hälften av vitlöken. Grovhacka solrosfrön.

2

Blanda hackad vitlök, solrosfrön, nötfärs, za’atar, ägg*, panko, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och peppar* i en bunke. Rulla färsen till små köttbullar så det blir ca 5 per person. Lägg dem på en tallrik. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek köttbullarna i 8-10 min tills de fått fin stekyta och är genomstekta. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Blanda couscous och köttbuljong i en kastrull. Häll över det kokande vattnet* [2dl for 2 pers. | 4dl for 4 pers], täck med ett lock och ställ åt sidan.

4

Häll av majsen. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja. Pressa resterande vitlök. Blanda vitlöken med gräddfil [1/2 burk, 2 pers], hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar*.

5

Fluffa upp couscousen med en gaffel och blanda samtidigt i majs, gurka och resterande persilja.Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela couscoussallad och köttbullar mellan era tallrikar, ringla över vitlökssås och middagen är serverad.