HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMedelhavs Inspirerad Grönsakspasta
topBanner
Medelhavs-inspirerad grönsakspasta

Medelhavs-inspirerad grönsakspasta

med krämig ricottasås och gräslök

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Den smaskiga såsen innehåller massor av härliga grönsaker, zucchini, champinjoner, tomat och vitlök. Såsen blandes med pasta i grytan, så sparar vi på disken! Vi toppar med riven hårdost och gräslök, för att ge rätten en extra twist!

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:MjölkÄggGlutenVete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Zucchini

200 g

Champinjoner

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Tomat

1 portionspåse

Gräslök

4 g

Medelhavets Pärla

½ paket

Crème fraiche

(InnehållerMjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

100 g

Ricotta

(InnehållerMjölk)

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

250 g

Tagliatelle

(InnehållerÄgg, Gluten, VeteKan innehållaSoja, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)727 kcal
Energi (kJ)3040 kJ
Fett33.7 g
varav mättat18.5 g
Kolhydrater80.86 g
varav socker8.5 g
Protein26.3 g
Salt2.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Skiva svamp tunt. Grovhacka tomat. Finhacka gräslök. Finhacka eller pressa vitlök.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Fräs svamp i 2-3 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt zucchini och krydda med salt* och peppar*. Stek under omrörning tills gyllene och mjuk, 4-5 min. Lägg över i en skål.

3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 3-4 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häller av resten. Lägg pasta tillbaka i kastrullen. Ringla eventuellt över en skvätt olivolja*. Sätt på lock för att hålla på värmen.

4

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek tomat, vitlök och Medelhavets Pärla under omrörning tills tomaterna är mjuka, 2-4 min. Sänk till låg värme. Rör i grönsaksbuljong, ricotta, crème fraiche [1/2 paket, 2P], sparat pastavatten och hälften av gräslöken. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*.

5

Tillsätt zucchini, svamp och pasta till stekpannan, och blanda väl. Rör i smör* [1 msk | 2 msk] tills det har smält. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten vid behov.

6

Lägg upp pasta i skålar. Strö över riven ost och resterande gräslök.