
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
I kväll lagar vi en snabb och enkel vegetarisk middag där alla ingredienser samsas i en skål. Vår bowl med inspiration från Marocko innehåller kokt za'atar-ris och grillost som steks gyllene och krispig tillsammans med lök och vår egen kryddblandning Saha-Ras och sedan vänds i honung. Vi svänger också ihop en kålsallad med tranbär och toppar vår bowl med persiljeyoghurt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Grillost
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Saha-Ras
12.5 g
Honung
1 paket
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
150 g
Kålmix
(Kan innehålla spår av: Selleri)
½ st
Citron
150 g
Långkornigt vitt ris
8 g
Za'atar
(Innehåller: Sesam)
1 st
Rödlök
20 g
Tranbär
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)
½ g
Chiliflakes
2.5 efter behov
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Socker (steg 4)
1 msk
Smör (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Under tiden, tärna grillost i 2 cm stora bitar.
Skär lök i tunna skivor.
Blanda ost, lök, Saha-Ras och chili flakes [1/2 paket, 2P] i en medelstor skål, och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Finhacka persilja.
Blanda yoghurt, persilja, en nypa salt och peppar i en liten skål, och ställ åt sidan.

Halvera citron [1/2 st, 2P].
Blanda citronsaft [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Rör ner kålmix och tranbär.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek grillost och lök i 6–7 min, eller tills gyllene.
Ta av stekpannan från värme, tillsätt honung [1/2 paket, 2P] och rör om.
Rör ner za'atar och smör [1 msk | 2 msk] i riset precis före servering.

Lägg upp grillost, tranbärssallad och ris i skålar.
Toppa med persiljeyoghurt.