Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Har du testat att göra nachos hemma? Det är superlätt och smakar fantastiskt. Vi gräddar tortillachips och riven ost och toppar med färsk salladslök. Sedan serverar vi våra nachos med en krämig jalapeñodipp och tomatsalsa.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Tortillachips
200 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
½ st
Jalapeno
1 st
Salladslök
½ paket
Krossade tomater, vitlök & lök
5 g
Tex-Mex
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Placera tortillachips på en plåt med bakplåtspapper och strö över gouda.
Grädda i 4–5 min, eller tills osten har smält.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Halvera jalapeño på längden, kärna ur och finhacka.
Blanda krossade tomater, Tex-Mex och salt i en liten kastrull och sjud på medelhög värme i 2–3 min.
TIPS: Skippa jalapeño eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda crème fraiche, jalapeño, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Servera nachos direkt från plåten och strö över salladslök.
Servera med jalapeñodipp och salsa.