Snabba och smarriga recept som är perfekta för lunch i två dagar. Innehåller receptkort med 2 x 2 steg och portionerade ingredienser för två måltider för två personer. Här frestar vi med härliga lunchwraps, som lätt kan förberedas om du vill ta med dem till jobbet eller på picknick. Vi fyller vår första wrap med kallrökt lax, sallad med rödlök, dill och honung- och senapsdressing och färska rädisor. I den andra får tonfisk sällskap av srirachamajonnäs och salladslök i en krämig blandning med lagom sting.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
100 g
Kallrökt lax
(Innehåller Fisk)
1 portionspåse
Dill
40 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
1 st
Sallad
75 g
Rädisor
160 g
Tonfisk i vatten
(Innehåller Fisk)
1 st
Avokado
200 g
Romansallad
1 st
Salladslök
100 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 portionspåse
Basilika
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till fisk
Ansa sallad och separera salladsbladen och grovhacka salladsbladen.
Skär rädisor i tunna skivor.
Finhacka dill.
Blanda honung- och senapsdressing, dill och salt i en stor skål.
Vänd ner sallad i skålen.
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Fördela sallad, rädisa och lax mellan tortillas och vik ihop till wraps.
TIPS: Våra tortillas kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Häll av tonfisk.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda tonfisk, salladslök, srirachamajonnäs, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.
Skölj romansallad. Ansa sallad och separera salladsbladen.
Grovhacka basilika.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Fördela sallad mellan tortillas och toppa med tonfisk, avokado, basilika och mer sallad.
Vik ihop sidorna och rulla ihop till wraps.