Skip to main content
Bolognesefylld gratinerad ciabatta
Bolognesefylld gratinerad ciabatta

Bolognesefylld gratinerad ciabatta

Sharingrätt | med ost

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Pasta bolognese (eller helt enkelt spaghetti med köttfärssås) har du säkert lagat massor av gånger, men har du testat ciabatta med bolognese? Vi fyller brödet med den klassiska tomatsåsen, toppar med ost och gräddar det – alla vill garanterat ha en bit!

Allergener:
Gerste
Gluten
Hvede
Milk
Egg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

250 g

Ciabatta

50 g

Riven gouda

1 st

Tomat

1 burk

Tomatpuré

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Mamas Favorit

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)3195 kJ
Energi (kcal)764 kcal
Fett36.3 g
varav mättat16.7 g
Kolhydrater67.6 g
varav socker7.8 g
Kostfiber4.3 g
Protein39 g
Salt3.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium123 mg
Calcium5.5 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka tomat.

Gör bolognese
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek blandfärs i 2–3 min, eller tills brynt.

Tillsätt Mamas Favorit, tomat, vitlök, tomatpuré, en nypa salt och peppar. Stek i 1 min, eller tills väldoftande.

Grädda ciabatta
3

Skär en V-formad fördjupning längs hela ciabattan.

Gröp ur bröd med en sked eller händerna och fyll med bolognese. Toppa med gouda.

Placera den fyllda ciabattan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 5–6 min, eller tills osten har smält och brödet är krispigt.

Servera
4

Servera ciabattan medan den är varm.