Skip to main content
Marinerad kyckling

Marinerad kyckling

med penne, broccoli och tranbär

3.9
(196)

Om tacofredag är familjens bästa dag är det läge att introducera denna smaskiga pastarätt med tacomarinerad kyckling. Våra kockar har tagit fram detta recept med barnfamiljer i åtanke, och vi lovar att det blir en fullträff.

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

20

Tranbär

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

250

Broccoli

1

Kruspersilja

20

Pecorino Romano ost

250

Penne

4

Kycklingbuljong

75

Crème fraiche

Ingår inte i din leverans

2

Vatten

Näringsvärden

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka schalottenlök. Riv vitlök. Dela broccoli i små buketter. Grovhacka persilja. Finriv pecorino.

Koka pasta & broccoli
2

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Tillsätt penne och koka i ca 10 min tills den är al dente. När det återstår 3-4 min av koktiden, tillsätt broccolibuketterna i kastrullen och låt koka. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan och broccolin i kastrullen. 

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs schalottenlök och vitlök i ca 1 min. Tillsätt kycklingstrimlorna, krydda med en nypa salt* och peppar* och stek i ca 4 min.

Häll i buljong
4

Sänk till medelvärme och rör i tranbär, kycklingbuljong och vatten* (se ingredienslistan) till pannan. Låt sjuda ca 5 min.

Koka sås
5

Sänk till låg värme och tillsätt crème fraiche [1/2 burk, 2 pers]. Värm upp såsen i 1-2 min.TIPS: Om såsen blir för tjock är det bara att spä med lite vatten. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Fördela penne, broccoli och såsen med marinerade kyckling mellan era tallrikar. Strö över resterande persilja samt pecorino, och middagen är serverad.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova