HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMarinerad Kyckling
topBanner
Marinerad kyckling

Marinerad kyckling

med penne, broccoli och tranbär

Barnvänlig

Om tacofredag är familjens bästa dag är det läge att introducera denna smaskiga pastarätt med tacomarinerad kyckling. Våra kockar har tagit fram detta recept med barnfamiljer i åtanke, och vi lovar att det blir en fullträff.

Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 dl

Tranbär

(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter, Kan innehålla spår av sesam)

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

Schalottenlök

Vitlöksklyfta

Broccoli

Kruspersilja

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

Kycklingbuljong

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)0 kJ
Energi (kcal)0 kcal
Fett0 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0 g
varav socker0 g
Protein0 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka schalottenlök. Riv vitlök. Dela broccoli i små buketter. Grovhacka persilja. Finriv pecorino.

2

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Tillsätt penne och koka i ca 10 min tills den är al dente. När det återstår 3-4 min av koktiden, tillsätt broccolibuketterna i kastrullen och låt koka. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan och broccolin i kastrullen. 

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs schalottenlök och vitlök i ca 1 min. Tillsätt kycklingstrimlorna, krydda med en nypa salt* och peppar* och stek i ca 4 min.

4

Sänk till medelvärme och rör i tranbär, kycklingbuljong och vatten* (se ingredienslistan) till pannan. Låt sjuda ca 5 min.

5

Sänk till låg värme och tillsätt crème fraiche [1/2 burk, 2 pers]. Värm upp såsen i 1-2 min.TIPS: Om såsen blir för tjock är det bara att spä med lite vatten. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Fördela penne, broccoli och såsen med marinerade kyckling mellan era tallrikar. Strö över resterande persilja samt pecorino, och middagen är serverad.