
Om tacofredag är familjens bästa dag är det läge att introducera denna smaskiga pastarätt med tacomarinerad kyckling. Våra kockar har tagit fram detta recept med barnfamiljer i åtanke, och vi lovar att det blir en fullträff.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
20
Tranbär
Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
250
Broccoli
1
Kruspersilja
20
Pecorino Romano ost
250
Penne
4
Kycklingbuljong
75
Crème fraiche
2
Vatten

Finhacka schalottenlök. Riv vitlök. Dela broccoli i små buketter. Grovhacka persilja. Finriv pecorino.

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Tillsätt penne och koka i ca 10 min tills den är al dente. När det återstår 3-4 min av koktiden, tillsätt broccolibuketterna i kastrullen och låt koka. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan och broccolin i kastrullen.

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs schalottenlök och vitlök i ca 1 min. Tillsätt kycklingstrimlorna, krydda med en nypa salt* och peppar* och stek i ca 4 min.

Sänk till medelvärme och rör i tranbär, kycklingbuljong och vatten* (se ingredienslistan) till pannan. Låt sjuda ca 5 min.

Sänk till låg värme och tillsätt crème fraiche [1/2 burk, 2 pers]. Värm upp såsen i 1-2 min.TIPS: Om såsen blir för tjock är det bara att spä med lite vatten. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Fördela penne, broccoli och såsen med marinerade kyckling mellan era tallrikar. Strö över resterande persilja samt pecorino, och middagen är serverad.