HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLaxpasta
topBanner
Laxpasta

Laxpasta

med zucchini, morot och dill

Vira den krämiga pastan runt gaffeln, känn doften och låt denna snabblagade laxpasta med creme fraiche, dill och citron smeka dina smaklökar. Zucchini och morot ger fyllighet medan lök och vitlök ger finjusterad balans. En enkel laxpasta är en klassiker som alltid går hem.

Allergener:ÄggGlutenVete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Zucchini

1 st

Morot

1 st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Dill

200 g

Laxfilé

250 g

Tagliatelle

(InnehållerÄgg, Gluten, VeteKan innehållaSoja, Ägg, Senap)

150 g

Crème fraiche

4 g

Grönsaksbuljong

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt

1.5 dl

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)357 kcal
Energi (kJ)1492 kJ
Fett3.43 g
varav mättat1 g
Kolhydrater72.98 g
varav socker1.8 g
Protein12.86 g
Salt1.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull. Skiva lök tunt. Pressa vitlök. Riv zucchini. Skala och riv morot. Riv citronzest [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] och dela citron i klyftor. Finhacka dill och lägg lite åt sidan till garnering. VIKTIGT: 1) Se till att laxen är avfrostad innan tillagning. 2) Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt zucchini- och morotsstrimlor och fräs i ytterligare 3 min.

3

Medan grönsakerna fräser i pannan, ta bort skinnet och tärna laxfiléer i 2 cm stora bitar. Krydda bitarna med salt* och peppar*. Tillsätt laxen till stekpannan och stek i 6-7 min. Rör om försiktigt så att laxbitarna inte bryts för mycket. VIKTIGT: Laxfiléen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

4

Tillsätt tagliatellen i kastrullen med kokande vatten. Koka pastan i 3-4 min. Spara lite av pastavattnet* (se ingredienslistan) innan du häller av pastan.

5

Blanda ner crème fraiche, pastavatten*, grönsaksbuljong, citronzest, dill och salt* [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers] i stekpannan. Låt sjuda i 4-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. För över tagliatellen till stekpannan och rör om försiktigt.

6

Fördela laxpastan mellan era tallrikar och garnera med dill. Servera med citronklyftor vid sidan av.