HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Laxpasta

Laxpasta

med zucchini, morot och dill

Vira den krämiga pastan runt gaffeln, känn doften och låt denna snabblagade laxpasta med creme fraiche, dill och citron smeka dina smaklökar. Zucchini och morot ger fyllighet medan lök och vitlök ger finjusterad balans. En enkel laxpasta är en klassiker som alltid går hem.

Allergener:Fiskäggglutenmjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

200 g

Laxfilé

(InnehållerFisk)

250 g

Tagliatelle

(Innehållerägg, gluten)

1 påse

Dill

1 st

Citron

1 st

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Zucchini

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

dl

Vatten*

¼ tsk

Salt*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3550 kJ
Energi (kcal)849 kcal
Fett43 g
varav mättat19 g
Kolhydrater73 g
varav socker13 g
Kostfiber6 g
Protein38 g
Salt13 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull. Skiva lök tunt. Pressa vitlök.

Riv zucchini. Skala och riv morot.

Riv citronzest [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] och dela citron i klyftor.

Finhacka dill och lägg lite åt sidan till garnering.

VIKTIGT: 1) Se till att laxen är avfrostad innan tillagning. 2) Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min.

Tillsätt zucchini- och morotsstrimlor och fräs i ytterligare 3 min.

3

Medan grönsakerna fräser i pannan, ta bort skinnet och tärna laxfiléer i 2 cm stora bitar. Krydda bitarna med salt och peppar.

Tillsätt laxen till stekpannan och stek i 6-7 min. Rör om försiktigt så att laxbitarna inte bryts för mycket.

VIKTIGT: Laxfiléen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

4

Tillsätt tagliatellen i kastrullen med kokande vatten. Koka pastan i 3-4 min.

Spara lite av pastavattnet* (se ingredienslistan) innan du häller av pastan.

5

Blanda ner crème fraiche, pastavatten, grönsaksbuljong, citronzest, dill och salt [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers] i stekpannan.

Låt sjuda i 4-5 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

För över tagliatellen till stekpannan och rör om försiktigt.

6

Fördela laxpastan mellan era tallrikar och garnera med dill. Servera med citronklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!