topBanner
Kyckling Yakitori

Kyckling Yakitori

med vildris och coleslaw

Bjud familjen på en utsökt japansk måltid med denna härliga kyckling yakitori. Vi steker kyckling och blandar sen ner den i en ljuvlig yakitorisås med ingefära, sojasås, honung och vitlök. Vi serverar vår underbara kyckling med vildris, en krispig coleslaw, och färsk koriander!

Taggar:Snabb
Allergener:selleriäggsenapglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

150 g

Basmati vildris

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

1 st

Morot

1 st

Ekologisk lime

1 påse

Koriander

280 g

Kycklinginnerfilé

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

150 g

Kålmix

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

12.5 g

Honung

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 1)

3 dl

Vatten* (steg 1)

1 msk

Vatten* (steg 5)

½ msk

Vetemjöl* (steg 4)

(Innehållergluten)

2 msk

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2930 kJ
Energi (kcal)700 kcal
Fett23 g
varav mättat3 g
Kolhydrater81 g
varav socker13 g
Protein43 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt ris, grönsaksbuljong och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära fint. Riv morot (oskalad). Riv en nypa limezest, och skär lime i klyftor. Grovhacka koriander.

3

Skär kyckling på längden (eller i 1 cm tjocka strimlor) på en separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan tills senare.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Blanda en nypa limezest, en skvätt limejuice, majonnäs, hälften av ingefäran, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt morot och kålmix och blanda väl. Blanda vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] och vatten* [2 msk | 3 msk] tills klumpfritt i en liten skål.

5

Tillsätt vitlök, sojasås, honung [1/2 paket, 2P], vatten* [1 msk | 2 msk], resterande ingefära, en skvätt limejuice och en nypa salt* i stekpannan, och blanda väl på medelvärme. Tillsätt mjölblandningen under omrörning, och låt sjuda i 3-4 min, eller tills såsen har tjocknat. Rör sedan i kyckling så att den täcks av sås.

TIPS: Tillsätt en extra matsked vatten om såsen är för tjock.

6

Lägg upp ris, kyckling (se till att få med all sås) och coleslaw på tallrikar. Garnera med koriander.