topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyckling Yakitori

Kyckling Yakitori

med vildris och coleslaw

Bjud familjen på en utsökt japansk måltid med denna härliga kyckling yakitori. Vi steker kyckling och blandar sen ner den i en ljuvlig yakitorisås med ingefära, sojasås, honung och vitlök. Vi serverar vår underbara kyckling med vildris, en krispig coleslaw, och färsk koriander!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Lättlagad
Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Grönsaksbuljong

150

Basmati vildris

1

Vitlöksklyfta

1

Ingefära

1

Morot

1

Ekologisk lime

1

Koriander

280

Kycklinginnerfilé

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150

Kålmix

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

12.5

Honung

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

1

Vatten (steg 5)

½

Vetemjöl (steg 4)

2

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)706 kcal
Energi (kJ)2954 kJ
Fett2.9 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater82.39 g
varav socker13.9 g
Protein3.9 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt ris, grönsaksbuljong och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

Förbered råvaror
2

Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära fint. Riv morot (oskalad). Riv en nypa limezest, och skär lime i klyftor. Grovhacka koriander.

Stek kyckling
3

Skär kyckling på längden (eller i 1 cm tjocka strimlor) på en separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan tills senare. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered coleslaw
4

Blanda en nypa limezest, en skvätt limejuice, majonnäs, hälften av ingefäran, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt morot och kålmix och blanda väl. Blanda vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] och vatten* [2 msk | 3 msk] tills klumpfritt i en liten skål.

Koka sås
5

Tillsätt vitlök, sojasås, honung [1/2 paket, 2P], vatten* [1 msk | 2 msk], resterande ingefära, en skvätt limejuice och en nypa salt* i stekpannan, och blanda väl på medelvärme. Tillsätt mjölblandningen under omrörning, och låt sjuda i 3-4 min, eller tills såsen har tjocknat. Rör sedan i kyckling så att den täcks av sås. TIPS: Tillsätt en extra matsked vatten om såsen är för tjock.

Servera
6

Lägg upp ris, kyckling (se till att få med all sås) och coleslaw på tallrikar. Garnera med koriander.