
Bjud familjen på en utsökt japansk måltid med denna härliga kyckling yakitori. Vi steker kyckling och blandar sen ner den i en ljuvlig yakitorisås med ingefära, sojasås, honung och vitlök. Vi serverar vår underbara kyckling med vildris, en krispig coleslaw, och färsk koriander!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Grönsaksbuljong
150
Basmati vildris
1
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
1
Morot
1
Ekologisk lime
1
Koriander
280
Kycklinginnerfilé
50
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
150
Kålmix
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
12.5
Honung
¼
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
1
Vatten (steg 5)
½
Vetemjöl (steg 4)
2
Vatten (steg 4)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt ris, grönsaksbuljong och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära fint. Riv morot (oskalad). Riv en nypa limezest, och skär lime i klyftor. Grovhacka koriander.

Skär kyckling på längden (eller i 1 cm tjocka strimlor) på en separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan tills senare. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda en nypa limezest, en skvätt limejuice, majonnäs, hälften av ingefäran, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt morot och kålmix och blanda väl. Blanda vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] och vatten* [2 msk | 3 msk] tills klumpfritt i en liten skål.

Tillsätt vitlök, sojasås, honung [1/2 paket, 2P], vatten* [1 msk | 2 msk], resterande ingefära, en skvätt limejuice och en nypa salt* i stekpannan, och blanda väl på medelvärme. Tillsätt mjölblandningen under omrörning, och låt sjuda i 3-4 min, eller tills såsen har tjocknat. Rör sedan i kyckling så att den täcks av sås. TIPS: Tillsätt en extra matsked vatten om såsen är för tjock.

Lägg upp ris, kyckling (se till att få med all sås) och coleslaw på tallrikar. Garnera med koriander.