HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKryddig Saag Paneer Inspirerad Grillost
topBanner
Kryddig saag paneer-inspirerad grillost

Kryddig saag paneer-inspirerad grillost

med basmatiris och spröda vitlökstortillas

Har du aldrig hört om Saag paneer? Det är en underbar indisk gryta med spenat och ost! I vår variant får de sällskap av lök, tomater, grädde och chili! Vi serverar vår kryddiga Saag Paneer med fluffigt basmatiris och spröda vitlökstortillas.

Taggar:SnabbVegetariskStark
Allergener:MjölkSelleriGluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

1 st

Tomat

1 st

Lök

½ st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

4 g

Curry-on

½ paket

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

2 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

½ g

Chili flakes

2 st

Tortillabröd

(InnehållerGluten)

1 st

Grillost

(InnehållerMjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Smör (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ tsk

Socker (steg 5)

1 dl

Vatten (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)1211 kcal
Energi (kJ)5066 kJ
Fett53.93 g
varav mättat32.1 g
Kolhydrater131.31 g
varav socker11.4 g
Protein44.46 g
Salt6.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220ºC/200ºC (varmluft). Ta fram smör så det blir rumstempererat. Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset är mjukt och vattnet är absorberat. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Tärna grillost i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek grillost under omrörning i 4-5 min, tills lätt brynt. Lägg över ost på en tallrik, torka försiktigt av stekpannan och sätt den åt sidan.

3

Finhacka tomat och lök. Riv oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat och riv sedan den enkelt.

4

Blanda smör[1 msk | 2 msk], en nypa salt och hälften av vitlöken i en liten skål. Bre vitlökssmör på tortillas, placera dem på en plåt med bakplåtspapper, och baka i 2-3 min, eller tills genomvarma och rostade. Ta ut tortillas från ugnen och halvera dem.

5

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek lök, ingefära, Curry-on och resterande vitlök i 1-2 min. Sänk till medelvärme. Rör i tomat, vatten [1 dl | 2 dl], matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong [1/2 påse, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa chili flakes [1/2 påse, 2P]. Tillsätt spenat och ost och sjud tills spenaten har mjuknat, 2-3 min. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

6

Rör om i ris med en gaffel och lägg upp det i skålar. Skeda över saag paneer-inspirerad grillost. Garnera med chili flakes och servera med vitlökstortillas.