
Har du aldrig hört om Saag paneer? Det är en underbar indisk gryta med spenat och ost! I vår variant får de sällskap av lök, tomater, grädde och chili! Vi serverar vår kryddiga Saag Paneer med fluffigt basmatiris och spröda vitlökstortillas.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150
Basmatiris
1
Tomat
1
Lök
½
Ingefära
1
Vitlöksklyfta
60
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
4
Curry-On
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
2
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
½
Chiliflakes
2
Tortillabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Grillost
(Innehåller: Mjölk)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Smör (steg 4)
1
Olivolja (steg 5)
¼
Salt (steg 5)
½
Socker (steg 5)
1
Vatten (steg 5)

Sätt ugnen på 220ºC/200ºC (varmluft). Ta fram smör så det blir rumstempererat. Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset är mjukt och vattnet är absorberat. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Tärna grillost i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek grillost under omrörning i 4-5 min, tills lätt brynt. Lägg över ost på en tallrik, torka försiktigt av stekpannan och sätt den åt sidan.

Finhacka tomat och lök. Riv oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat och riv sedan den enkelt.

Blanda smör[1 msk | 2 msk], en nypa salt och hälften av vitlöken i en liten skål. Bre vitlökssmör på tortillas, placera dem på en plåt med bakplåtspapper, och baka i 2-3 min, eller tills genomvarma och rostade. Ta ut tortillas från ugnen och halvera dem.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek lök, ingefära, Curry-on och resterande vitlök i 1-2 min. Sänk till medelvärme. Rör i tomat, vatten [1 dl | 2 dl], matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong [1/2 påse, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa chili flakes [1/2 påse, 2P]. Tillsätt spenat och ost och sjud tills spenaten har mjuknat, 2-3 min. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Rör om i ris med en gaffel och lägg upp det i skålar. Skeda över saag paneer-inspirerad grillost. Garnera med chili flakes och servera med vitlökstortillas.