Kryddig saag paneer-inspirerad grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig saag paneer-inspirerad grillost

Kryddig saag paneer-inspirerad grillost

med basmatiris och spröda vitlökstortillas

Har du aldrig hört om Saag paneer? Det är en underbar indisk gryta med spenat och ost! I vår variant får de sällskap av lök, tomater, grädde och chili! Vi serverar vår kryddiga Saag Paneer med fluffigt basmatiris och spröda vitlökstortillas.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Mjölk
Selleri
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

1

Tomat

1

Lök

½

Ingefära

1

Vitlöksklyfta

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

4

Curry-on

½

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

2

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½

Chiliflakes

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Grillost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Smör (steg 4)

1

Olivolja (steg 5)

¼

Salt (steg 5)

½

Socker (steg 5)

1

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1211 kcal
Energi (kJ)5066 kJ
Fett53.93 g
varav mättat32.1 g
Kolhydrater131.31 g
varav socker11.4 g
Protein44.46 g
Salt6.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 220ºC/200ºC (varmluft). Ta fram smör så det blir rumstempererat. Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset är mjukt och vattnet är absorberat. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek ost
2

Tärna grillost i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek grillost under omrörning i 4-5 min, tills lätt brynt. Lägg över ost på en tallrik, torka försiktigt av stekpannan och sätt den åt sidan.

Förbered råvaror
3

Finhacka tomat och lök. Riv oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat och riv sedan den enkelt.

Baka vitlökstortillas
4

Blanda smör[1 msk | 2 msk], en nypa salt och hälften av vitlöken i en liten skål. Bre vitlökssmör på tortillas, placera dem på en plåt med bakplåtspapper, och baka i 2-3 min, eller tills genomvarma och rostade. Ta ut tortillas från ugnen och halvera dem.

Laga saag paneer
5

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek lök, ingefära, Curry-on och resterande vitlök i 1-2 min. Sänk till medelvärme. Rör i tomat, vatten [1 dl | 2 dl], matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong [1/2 påse, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa chili flakes [1/2 påse, 2P]. Tillsätt spenat och ost och sjud tills spenaten har mjuknat, 2-3 min. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Rör om i ris med en gaffel och lägg upp det i skålar. Skeda över saag paneer-inspirerad grillost. Garnera med chili flakes och servera med vitlökstortillas.