HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKryddig Kyckling
topBanner
Kryddig kyckling

Kryddig kyckling

med tunnbröd, yoghurt- och hummusdressing

Laga tunnbrödsrulle till middag eller lunch. Här fyller vi den med kryddig kyckling, rödlök, gurka, tomat och rödkål, som vi toppar med en krämig och gyllene hummusdressing. Tunnbrödsrulle är dessutom hur smidigt som helst att ta med sig på picknick, så skulle det bli något över, så tillbered de sista tunnbröden, och ta på äventyrlig picknick imorgon!

Taggar:SnabbOne PanUnder 650 kcal
Allergener:mjölksesamgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

1 st

Tomat

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

1 st

Ekologisk citron

75 g

Rödkål, förskuren

50 g

Hummus

(Innehållersesam)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

2 st

Tunnbröd

(InnehållerglutenKan innehållasesam)

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1624.4172 kJ
Energi (kcal)388.245 kcal
Fett16.7425 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater14.0125 g
varav socker10.8 g
Protein40.3488 g
Salt1.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 180°C/160°C (varmluft). Skiva rödlök tunt. Tärna tomat och gurka i 1 cm stora bitar. Riv en nypa citronzest och skär sen i klyftor.

2

Blanda kyckling, Panamat, rödlök, en skvätt olivolja*, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar* i en skål.

3

Blanda yoghurt, hummus, citronzest, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Blanda rödkål, citronjuice [2 tsk | 4 tsk] och en nypa salt* i en ny skål, och massera kålen lätt. Blanda gurka, tomat, en skvätt olivolja* och en skvätt citronjuice i en ny skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling och lök under omrörning i 5-6 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Packa in tunnbröd i folie och värm i ugnen i 2-3 min, eller tills genomvarma.

6

Lägg upp kryddig kyckling och lök, gurka, tomat och rödkål i varsin skål. Ringla över lite hummusdressing. Servera med tunnbröd vid sidan av och ät med de olika komponenterna.