HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Marockansk recept
Krämig sötpotatismos

Krämig sötpotatismos

med kidneybönor, koriander och cashewnötter

Snabblagad

Dyk ner i en krämig driva av fluffigt sötpotatismos som smälter lika snabbt i munnen som det går att laga. Nåja, inte riktigt så snabbt. Men nästan. Servera tillsammans med koriander, cashewnötter och proteinrika kidneybönor som är så goda att du kommer böna och be om mer.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sojaglutensellerinöttersesamjordnöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

450 g

Sötpotatis

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Röd paprika

½ st

Zucchini

1 påse

Koriander

1 paket

Kidneybönor

1 burk

Krossade tomater

½ paket

Sojasås

(Innehållersoja, gluten)

25 g

Ketchup

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

16 g

Dukkah

(Innehållerselleri, nötter, sesam, jordnötter)

8 g

Central American Style kryddmix

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2297 kJ
Energi (kcal)549 kcal
Fett18 g
varav mättat7 g
Kolhydrater67 g
varav socker18 g
Kostfiber15 g
Protein23 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Skala och skär sötpotatis i 2 cm stora bitar.

  • Koka upp vatten* i en kastrull och tillsätt sötpotatisbitar.

  • Låt koka i 10-15 min tills bitarna är mjuka.

2
  • Skiva lök tunt.

  • Pressa vitlök.

  • Skär paprika och zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar.

  • Finhacka koriander.

  • Skölj kidneybönorna i en sil under kallt vatten.

3
  • Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme.

  • Stek zucchini, paprika och lök i 5-7 min.

4
  • Tillsätt bönorna, krossade tomater, sojasås [1/2 paket, 2 pers], ketchup, dukkah, grönsaksbuljong, vitlök och Central American Style kryddmix.

  • Rör om och låt sjuda i 2 min.

5
  • Häll av vattnet från sötpotatisbitarna och lägg tillbaka dem i kastrullen.

  • Tillsätt smör [20 g | 40 g] och en generös nypa salt.

  • Mosa med en gaffel tills du har ett slätt mos.

  • Krydda med en nypa salt och peppar vid behov.

6
  • Fördela moset mellan era tallrikar och toppa med tomatsås, koriander och cashewnötter.

Smaklig måltid!