topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig sötpotatismos

Krämig sötpotatismos

med kidneybönor, koriander och cashewnötter

.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Röd paprika

½

Zucchini

1

Koriander

1

Kidneybönor

1

Krossade tomater

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

25

Ketchup

4

Grönsaksbuljong

16

Dukkah-njuta

Dukkah

8

Panamat

1

Vitlöksklyfta

450

Sötpotatis

1

Lök

20

Cashewnötter

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)249 kcal
Energi (kJ)1041 kJ
Fett14.08 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater14.55 g
varav socker4 g
Protein9.01 g
Salt2.5 g

Instruktioner

1

Skala och skär sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka upp vatten* i en kastrull och tillsätt sötpotatisbitar. Låt koka i 10-15 min tills bitarna är mjuka.

2

Skiva lök tunt. Pressa vitlök. Skär paprika och zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar. Finhacka koriander. Skölj kidneybönorna i en sil under kallt vatten.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Stek zucchini, paprika och lök i 5-7 min.

4

Tillsätt bönorna, krossade tomater, sojasås [1/2 paket, 2 pers], ketchup, dukkah, grönsaksbuljong, vitlök och Central American Style kryddmix. Rör om och låt sjuda i 2 min.

5

Häll av vattnet från sötpotatisbitarna och lägg tillbaka dem i kastrullen. Tillsätt smör* [20 g | 40 g] och en generös nypa salt*. Mosa med en gaffel tills du har ett slätt mos. Krydda med en nypa salt* och peppar* vid behov.

6

Fördela moset mellan era tallrikar och toppa med tomatsås, koriander och cashewnötter.