Krämig senaps- och kycklingpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig senaps- och kycklingpasta

Krämig senaps- och kycklingpasta

med citron och persilja

Gör något extra av veckans pasta! Detta recept bockar av allt du kan önska hos en pastarätt - den är fullpackad med goda smaker, den är snabb att laga, och har en underbart krämig sås där senap är stjärnan. Tillsammans med kyckling och friska smaksättare som citron, vitlök och persilja är det en fullpoängare.

Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Kycklingbuljong

1

Rödlök

1

Morot

3

Vitlöksklyfta

½

Citron

1

Kruspersilja

20

Finriven ost

300

Kycklinglårfilé

250

Penne

150

Crème fraiche

12.5

Senap

(Innehåller Senap)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)8 kcal
Energi (kJ)32 kJ
Fett0.41 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0.43 g
varav socker0.1 g
Protein0.4 g
Salt0.2 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull. Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök och persilja. Riv morot. Riv citronzest så du får en rejäl nypa, dela citronen i klyftor. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Koka pasta
2

Tillsätt penne och en nypa salt* i det kokande vattnet. Låt koka tills pastan är 'al dente', ca 11 min. Spara pastavatten [1 1/2 dl, 2 pers | 3 dl, 4 pers] innan du häller av pastan i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen och täck med lock.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 3-4 min, eller tills den är genomstekt. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Ställ kycklingen åt sidan på en tallrik tills vidare. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Koka krämig sås
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs morot och rödlök i 3-4 min. Tillsätt vitlök och citronzest och fräs i 1 min. Rör ner crème fraiche, kycklingbuljong, pastavattnet och senap [1/2 paket, 2 pers].

Tillsätt pastan
5

Tillsätt penne, kyckling och en skvätt citronjuice till stekpannan och låt det puttra tills uppvärmt. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela den krämiga senaps- och kycklingpastan mellan era tallrikar och toppa med riven ost. Garnera med persilja och servera med citronklyftor vid sidan av.