topBanner
Krämig senaps- och kycklingpasta

Krämig senaps- och kycklingpasta

med citron och persilja

Gör något extra av veckans pasta! Detta recept bockar av allt du kan önska hos en pastarätt - den är fullpackad med goda smaker, den är snabb att laga, och har en underbart krämig sås där senap är stjärnan. Tillsammans med kyckling och friska smaksättare som citron, vitlök och persilja är det en fullpoängare.

Allergener:mjölkäggglutensenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rödlök

1 st

Morot

3 st

Vitlöksklyfta

½ st

Citron

1 påse

Kruspersilja

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

300 g

Kycklinglårfilé

250 g

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Kycklingbuljong

½ paket

Senap

(Innehållersenap)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4100 kJ
Energi (kcal)980 kcal
Fett42 g
varav mättat21 g
Kolhydrater102 g
varav socker14 g
Protein50 g
Salt1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull.Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök och persilja.Riv morot. Riv citronzest så du får en rejäl nypa, dela citronen i klyftor.Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Tillsätt penneoch en nypa salt* i det kokande vattnet. Låt koka tills pastan är 'al dente', ca 11 min.Spara pastavatten [1 1/2 dl, 2 pers | 3 dl, 4 pers] innan du häller av pastan i ett durkslag.Häll tillbaka pastan i kastrullen och täck med lock.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.Stek kycklingen i 3-4 min, eller tills den är genomstekt. Krydda med en nypa salt och peppar*.Ställ kycklingen åt sidan på en tallrik tills vidare.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs morot och rödlök i 3-4 min. Tillsätt vitlök och citronzest och fräs i 1 min.Rör ner crème fraiche, kycklingbuljong, pastavattnet och senap [1/2 paket, 2 pers].

5

Tillsätt penne, kyckling och en skvätt citronjuice till stekpannan och låt det puttra tills uppvärmt. Krydda med en nypa salt och peppar.

6

Fördela den krämiga senaps- och kycklingpastan mellan era tallrikar och toppa med riven ost.Garnera med persilja och servera med citronklyftor vid sidan av.