Ingen i familjen tackar väl nej till en krämig risotto? I kväll lyxar vi till det med inte mindre än två sorters ost och toppar risotton med en krispig blandning av stekt panko, pumpakärnor och rostad lök. Vi svänger också ihop en god sallad med körsbärstomater, rucola och balsamvinäger.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Risottoris
1 st
Rostad lök
(Innehåller Gluten, Vete)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50 g
Riven gruyère
(Innehåller Mjölk)
125 g
Körsbärstomater
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
8 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Lök
1 msk
Smör till stekning
6 dl
Vatten till risotto
¼ tsk
Salt till risotto
½ msk
Olja till stekning
½ tsk
Socker till dressing
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till sallad
1 msk
Smör till risotto
Finhacka lök.
Smält smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 1–2 min, eller tills mjuk.
Tillsätt ris och fräs i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt. Rör i vatten, matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och salt och koka upp.
Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.
Hetta upp olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko och pumpakärnor i 3–4 min, eller tills gyllene och krispiga.
Krydda med salt och en nypa peppar.
Blanda med rostad lök i en liten skål och ställ åt sidan.
Halvera körsbärstomater.
Skölj rucola.
Blanda balsamvinäger, socker, salt, olivolja och en nypa peppar i en stor skål.
Vänd ner körsbärstomater och rucola.
Ta pannan med risotto av värme och rör i gruyère, hälften av finriven ost och smör.
Krydda med nypa salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.
Lägg upp risotto i skålar och strö över resterande finriven ost och pumpakärnskrisp.
Toppa med tomatsallad.