Krämig räkröra i varm brioche
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig räkröra i varm brioche

Krämig räkröra i varm brioche

med krispig schalottenlök och färsk dill

Blev ni frestade av det spännande namnet på denna rätt? Det förstår vi, och vi vågar lova att ni inte blir besvikna över resultatet! Vi steker räkor och blandar dem sen med gurka, majonnäs och dill. Vi bygger vår sandwich med räkröra, stekt schalottenlök, och morotsband, och serverar den med krispig klyftpotatis.

Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

1

Dill

2

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½

Gurka

1

Morot

1

Schalottenlök

½

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2

Smör (steg 4)

¼

Salt (steg 5)

½

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)867 kcal
Energi (kJ)3627 kJ
Fett43.05 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater93.73 g
varav socker15.9 g
Protein27.91 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Ta fram smör så det blir rumstempererat. 

Skär potatis (oskalad) i 1 cm klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Stek räkor
2

Skär räkor i 1 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor, krydda med en nypa salt och peppar, i 2-3 min tills genomstekta. Ställ räkor åt sidan i en medelstor skål för att svalna.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. 

Förbered råvaror
3

Tärna gurka [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Finhacka dill och vitlök [1/2 st, 2P].

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Torka försiktigt ur stekpannan som du använde till räkorna och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme. Stek schalottenlök i 2-3 min, tills gyllene och krispig, och lägg över till en tallrik med hushållspapper.

Värm bröd
4

Mosa smör [2 msk | 4 msk] och vitlök med en gaffel i en liten skål.

Dela bröd på längden och bre dem med vitlökssmör.

När det återstår 6 min av potatisens tillagningstid, placera bröd direkt på gallret och rosta i 5-6 min, tills uppvärmt.

Blanda räkröra
5

Rör i gurka, majonnäs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar och hälften av dillen i skålen med räkor.

Blanda morotsband, resterande dill, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en ny medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp bröd på tallrikar.

Bygg sandwich med räkröra, schalottenlök och morotsband. 
Servera med klyftpotatis och resterande morotsband.