Skip to main content
Krämig portobellopasta

Krämig portobellopasta

med vitlök, timjan och hasselnötter

4.1
(376)

Tillhör du dem som lagar samma pastarecept vecka ut och vecka in? Hör upp, för vi lovar att du kommer ha svårt att motstå denna krämiga pasta med underbart aromatiska smaker av timjan, vitlök och rostade hasselnötter! Denna vegetariska favorit låter smörstekt portabello och zucchini stå i fokus medan creme fraiche ihop med balsamvinäger, grönsaksbuljong och en skvätt citron står för smarrig sås. Med ett ljuvligt täcke av pecorino kommer både doft- och smak smeka dina sinnen.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Nötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel
Antal portioner

15

Balsamvinäger

250

Penne

4

Buljong

1

Lök

3

Vitlöksklyfta

150

Crème fraiche

150

Portabello

1

Zucchini

1

Timjan

20

Hasselnötter

(Innehåller: Nötter)

60

Spenat

1

Citrusfrukt

20

Pecorino Romano ost

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

1

Vatten

Energi (kcal)156 kcal
Energi (kJ)654 kJ
Fett15.4 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater2.3 g
varav socker0.7 g
Protein1.6 g
Salt1 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med vatten*. Skiva rödlök och svamp tunt. Riv zucchini. Finhacka vitlök. Plocka timjan och hacka bladen. Riv citronzest tills du får en generös nypa och dela citronen i klyftor. Riv pecorino. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Koka pasta
2

Tillsätt penne till det kokande vattnet tillsammans med en nypa salt*. Låt koka i ca 10 min tills 'al dente'. Spara pastavatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] innan du häller av pastan i ett durkslag. Häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Rosta hasselnötter i 2-3 min tills de är lättrostade. Lägg dem i en liten skål och ställ åt sidan.

Fräs grönsaker
3

Ställ tillbaka pannan på plattan och smält en klick smör* och en skvätt olivolja* på medelhög värme. Fräs rödlök, svamp, zucchini med en nypa salt* i 4-5 min. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.

Koka krämig sås
4

Tillsätt balsamvinäger, timjan och citronzest och låt koka i ca 1 min, tills vinägern har dunstat. Rör ner crème fraiche, grönsaksbuljong och pastavattnet. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.

Tillsätt spenat
5

Tillsätt en skvätt citronjuice och spenat till stekpannan och rör om tills spenaten sloknat. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela pastan mellan era tallrikar och toppa med krämig portabellosås. Garnera med rostade hasselnötter och strö över pecorino. Servera med citronklyftor vid sidan av.