topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig penne

Krämig penne

med skogschampinjoner, senap och pangrattato

Det finns mycket att älska med denna skål pasta; den krämiga såsen med svamp och grönsaker smaksatt med citron, vitlök och senap, såväl som den frasiga pangrattaton att toppa med. Men framförallt skänker smakerna och den snabba tillagningstiden vardagsglädje, och det är ett oslagbart resultat.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Crème fraiche

1

Morot

1

Bladpersilja

150

Portabello

60

Spenat

4

Grönsaksbuljong

20

Finriven ost

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

250

Penne

12.5

Senap

(Innehåller Senap)

1

Rödlök

2

Vitlöksklyfta

1

Citron

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)68 kcal
Energi (kJ)286 kJ
Fett1 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater12.04 g
varav socker0.5 g
Protein2.34 g
Salt1.3 g

Instruktioner

Förbered frukt & grönt
1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull. Skiva rödlök tunt. Grovhacka portobello. Riv oskalad morot. Finhacka eller pressa vitlök. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Finhacka persilja. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten. 

Koka pasta
2

Tillätt penne samt en nypa salt* till det kokande vattnet. Koka pasta i 11 min eller tills den är al dente. Spara pastavatten [2 dl, 2 pers | 4 dl, 4 pers] till såsen i steg 5, innan du häller av pastan i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen och täck med lock.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp och en nypa salt* i 2-3 min. Tillsätt morotsriv och rödlök och fräs i 3-4 min. Rör ner vitlök och citronzest och fräs i 1 min.

Rosta pangrattato
4

Värm upp antingen en liten kastrull eller stekpanna på medelhög värme. Rosta panko med en generös skvätt olivolja* i 3-4 min tills gyllene och frasigt. Blanda pankon med den rivna osten i en liten skål. 

Koka sås
5

När grönsakerna är klara, rör i crème fraiche, grönsaksbuljong, spenat, pastavatten, senap [1/2 paket, 2 pers] i stekpannan. Tillsätt en skvätt citronjuice och värm up såsen. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör sedan i pastan.

Servera
6

Fördela krämig penne mellan era tallrikar. Toppa med pangrattato och garnera med persilja. Servera med citronklyftor vid sidan av.