Det finns mycket att älska med denna skål pasta; den krämiga såsen med svamp och grönsaker smaksatt med citron, vitlök och senap, såväl som den frasiga pangrattaton att toppa med. Men framförallt skänker smakerna och den snabba tillagningstiden vardagsglädje, och det är ett oslagbart resultat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Crème fraiche
1
Morot
1
Bladpersilja
150
Portabello
60
Spenat
4
Grönsaksbuljong
20
Finriven ost
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
250
Penne
12.5
Senap
(Innehåller Senap)
1
Rödlök
2
Vitlöksklyfta
1
Citron
Koka upp vatten* i en medelstor kastrull. Skiva rödlök tunt. Grovhacka portobello. Riv oskalad morot. Finhacka eller pressa vitlök. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Finhacka persilja. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Tillätt penne samt en nypa salt* till det kokande vattnet. Koka pasta i 11 min eller tills den är al dente. Spara pastavatten [2 dl, 2 pers | 4 dl, 4 pers] till såsen i steg 5, innan du häller av pastan i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen och täck med lock.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp och en nypa salt* i 2-3 min. Tillsätt morotsriv och rödlök och fräs i 3-4 min. Rör ner vitlök och citronzest och fräs i 1 min.
Värm upp antingen en liten kastrull eller stekpanna på medelhög värme. Rosta panko med en generös skvätt olivolja* i 3-4 min tills gyllene och frasigt. Blanda pankon med den rivna osten i en liten skål.
När grönsakerna är klara, rör i crème fraiche, grönsaksbuljong, spenat, pastavatten, senap [1/2 paket, 2 pers] i stekpannan. Tillsätt en skvätt citronjuice och värm up såsen. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör sedan i pastan.
Fördela krämig penne mellan era tallrikar. Toppa med pangrattato och garnera med persilja. Servera med citronklyftor vid sidan av.