HelloFresh
Krämig penne

Krämig penne

med skogschampinjoner, senap och pangrattato

Det finns mycket att älska med denna skål pasta; den krämiga såsen med svamp och grönsaker smaksatt med citron, vitlök och senap, såväl som den frasiga pangrattaton att toppa med. Men framförallt skänker smakerna och den snabba tillagningstiden vardagsglädje, och det är ett oslagbart resultat.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:glutenmjölksellerisenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rödlök

150 g

Portobello

1 st

Morot, gul

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

1 påse

Bladpersilja

250 g

Penne

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av allergener)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk)

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ paket

Senap

(Innehållersenap)

1 påse

Spenat

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3506 kJ
Energi (kcal)838 kcal
Fett29 g
varav mättat17 g
Kolhydrater116 g
varav socker16 g
Kostfiber9 g
Protein26 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull.

Skiva rödlök tunt. Grovhacka portobello.

Riv oskalad morot. Finhacka eller pressa vitlök.

Riv citronzest och dela citronen i klyftor.

Finhacka persilja.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Tillätt penne samt en nypa salt* till det kokande vattnet. Koka pasta i 11 min eller tills den är al dente.

Spara pastavatten [2 dl, 2 pers | 4 dl, 4 pers] till såsen i steg 5, innan du häller av pastan i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen och täck med lock.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp och en nypa salt i 2-3 min.

Tillsätt morotsriv och rödlök och fräs i 3-4 min.

Rör ner vitlök och citronzest och fräs i 1 min.

4

Värm upp antingen en liten kastrull eller stekpanna på medelhög värme. Rosta panko med en generös skvätt olivolja* i 3-4 min tills gyllene och frasigt.

Blanda pankon med den rivna osten i en liten skål.

5

När grönsakerna är klara, rör i crème fraiche, grönsaksbuljong, spenat, pastavatten, senap [1/2 paket, 2 pers] i stekpannan. Tillsätt en skvätt citronjuice och värm up såsen. Krydda med en nypa salt och peppar.

Rör sedan i pastan.

6

Fördela krämig penne mellan era tallrikar. Toppa med pangrattato och garnera med persilja.

Servera med citronklyftor vid sidan av.