
När det är kallt och mörkt behöver vi spicy och fyllig mysmat. Det bjuder vi på ikväll i form av krämig cajunkyckling som vi blandar med zucchini, tomat, matlagningsgrädde och pasta. Vi toppar med finriven ost, och heta chili flakes till de modiga.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Rigatoni
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)
½
Zucchini
2
Tomat
300
Strimlad kycklinglårfilé
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
½
Tomatpuré
4
Kycklingbuljong
20
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1
Chiliflakes
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1
Olivolja (steg 2)
½
Salt (steg 3)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.
TIPS: 'Al dente' betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tärna zucchini [1/2 st, 2P] och tomat i 2 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt.
Tillsätt zucchini, tomat, Ay Cajun-ba och tomatpuré [1/2 burk, 2P]. Stek i 4-5 min, eller tills kycklingen är brynt och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Rör i sparat pastavatten, kycklingbuljong och matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] med kycklingen och låt sjuda i 1 min.
Rör i färdig pasta i stekpannan.
Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Lägg upp krämig cajunkyckling i skålar.
Toppa med finriven ost och chili flakes.
TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.