topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig kycklingpasta

Krämig kycklingpasta

med finriven ost och heta chili flakes

När det är kallt och mörkt behöver vi spicy och fyllig mysmat. Det bjuder vi på ikväll i form av krämig cajunkyckling som vi blandar med zucchini, tomat, matlagningsgrädde och pasta. Vi toppar med finriven ost, och heta chili flakes till de modiga.

Taggar:
Snabb
Proteinrik
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

½

Zucchini

2

Tomat

300

Strimlad kycklinglårfilé

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½

Tomatpuré

4

Kycklingbuljong

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Chiliflakes

½

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

½

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)790 kcal
Energi (kJ)3307 kJ
Fett31.4 g
varav mättat11.6 g
Kolhydrater76.5 g
varav socker12 g
Protein53.5 g
Salt3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.

TIPS: 'Al dente' betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.  

Stek kyckling och grönsaker
2

Tärna zucchini [1/2 st, 2P] och tomat i 2 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk]  i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt.

Tillsätt zucchini, tomat, Ay Cajun-ba och tomatpuré [1/2 burk, 2P]. Stek i 4-5 min, eller tills kycklingen är brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

Tillsätt pasta
3

Rör i sparat pastavatten, kycklingbuljong och matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] med kycklingen och låt sjuda i 1 min.

Rör i färdig pasta i stekpannan.

Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Servera
4

Lägg upp krämig cajunkyckling i skålar.

Toppa med finriven ost och chili flakes.

TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.