När det är kallt och mörkt behöver vi spicy och fyllig mysmat. Det bjuder vi på ikväll i form av krämig cajunkyckling som vi blandar med zucchini, tomat, matlagningsgrädde och pasta. Vi toppar med finriven ost, och heta chili flakes till de modiga.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
½
Zucchini
2
Tomat
300
Strimlad kycklinglårfilé
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½
Tomatpuré
4
Kycklingbuljong
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1
Chiliflakes
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Olivolja (steg 2)
½
Salt (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.
TIPS: 'Al dente' betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Tärna zucchini [1/2 st, 2P] och tomat i 2 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt.
Tillsätt zucchini, tomat, Ay Cajun-ba och tomatpuré [1/2 burk, 2P]. Stek i 4-5 min, eller tills kycklingen är brynt och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Rör i sparat pastavatten, kycklingbuljong och matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] med kycklingen och låt sjuda i 1 min.
Rör i färdig pasta i stekpannan.
Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Lägg upp krämig cajunkyckling i skålar.
Toppa med finriven ost och chili flakes.
TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.