Krämig indiskinspirerad fläskcurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig indiskinspirerad fläskcurry

Krämig indiskinspirerad fläskcurry

med gult ris och svalkande gurkdressing

I kväll bjuder vi på en het och färgstark vardagsmiddag! Vi kokar basmatiris som får härlig gul färg och ljuvlig smak av vår spännande kryddblandning Ginger Ninja. Medan riset kokar lagar vi en fantastisk fläskcurry med vitlök, morot och indiska kryddor i en krämig crème fraiche-sås. Vi serverar vårt kryddiga ris och vår smakrika curry med en svalkande gurkdressing.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

150 g

Basmatiris

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

1 st

Gurka

300 g

Fläskkotlett hel

8 g

Milda Mahal

½ burk

Tomatpuré

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Vetemjöl (steg 5)

2 dl

Vatten (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3795 kJ
Energi (kcal)907 kcal
Fett45.6 g
varav mättat22.4 g
Kolhydrater80.1 g
varav socker15.8 g
Protein41.7 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp smör [½ msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme.

Fräs Ginger Ninja i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär lök i 3 cm breda klyftor.

Tärna morot (oskalad) och gurka i 1 cm stora bitar.

Skär kött i 3 cm långa strimlor på en separat skärbräda.

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kött, krydda med en nypa salt och peppar och stek i 3–4 min, eller tills genomstekt.

Ställ åt sidan i en skål.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda gurkdressing
4

Under tiden, blanda gurka, crème fraiche [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Laga fläskcurry
5

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.

Stek morot och lök i 4–5 min, tills mjuka.

Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], vitlök, Milda Mahal och vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] och stek i 1–2 min.

Tillsätt kycklingbuljong och vatten [2 dl | 4 dl]. Sjud på medelhög värme i 2–3 min.

Sänk till medelvärme och rör ner resten av crème fraichen lite i taget, så det inte bildas klumpar. Tillsätt kött och krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp ris och fläskcurry i djupa tallrikar.

Toppa med gurkdressing.