HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndisk Fläskcurry
topBanner
Indisk fläskcurry

Indisk fläskcurry

med gult ris och svalkande gurkdressing

Ikväll bjuder vi på en het och färgstark vardagsmiddag! Vi kokar basmatiris som får härlig gul färg och ljuvlig smak av att kokas med vår spännande färdiga kryddblandning Ginger Ninja. Medan riset kokar lagar vi en fantastisk fläskcurry med tomat, ingefära, vitlök och morot. Vi serverar vårt kryddiga ris och vår heta curry med en svalkande gurkdressing med gräddfil!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:äggsenapmjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

5 g

Ginger Ninja

(Innehållerägg, senap)

150 g

Basmatiris

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

2 st

Morot

1 st

Gurka

300 g

Fläskkotlett hel

8 g

Milda Mahal

½ burk

Tomatpuré

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

½ msk

Vetemjöl* (steg 5)

(Innehållergluten)

2 dl

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3333.905 kJ
Energi (kcal)796.8224 kcal
Fett33.6918 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater80.1626 g
varav socker15.8 g
Protein41.841 g
Salt2.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull. Tillsätt Ginger Ninja och fräs i 30 sek. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Skär rödlök i 3 cm breda klyftor. Tärna morot (oskalad) och gurka i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Skär fläskkött i 3 cm strimlor på en separat skärbräda.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kött, krydda med en nypa salt* och peppar*, och stek i 3-4 min eller tills genomstekt. Lägg över till en skål och ställ åt sidan.

4

Blanda gurka, persilja, crème fraiche [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek morot och rödlök i 4-5 min. Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], ingefära, vitlök, Milda Mahal och vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk]. Stek i 2 min. Tillsätt kycklingbuljong och vatten* [2 dl | 4 dl], och koka på medelhög värme i 2 min. Sänk till medelvärme och rör gradvis ner resterande crème fraiche så det inte bildas klumpar. Tillsätt kött och krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp ris och fläskcurry i skålar. Toppa med gurkdressing och garnera med persiljeblad.