Skip to main content
Krämig örtkyckling

Krämig örtkyckling

med morotsmos och saftig äppelsallad

Stekt kyckling i krämig sås brukar gå hem hos både stora och små, och den här rätten är inget undantag. Vi bryner kycklingfilé och kryddar gräddsåsen med honung, persilja och soja. Det klassiska potatismoset får sällskap av morot och vi serverar kvällens middag med en god och krispig sallad på riven zucchini och äpple.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honung

½ st

Zucchini

300 g

Kycklinginnerfilé

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1 st

Bladpersilja

2 st

Morot

1 st

Äpple

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till sallad

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

Näringsvärden

Energi (kJ)3093 kJ
Energi (kcal)739 kcal
Fett32.7 g
varav mättat18 g
Kolhydrater71.7 g
varav socker26.5 g
Protein43.2 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Koka rotfrukter
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis och morot i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och morot i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och häll tillbaka rotfrukter i kastrullen.

Stek kyckling
2

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till låg värme och tillsätt honung, matlagningsgrädde och sojasås. Sjud i 8–10 min, till sås har tjocknat och kyckling är genomstekt.

Smaka av med en nypa salt och peppar.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
3

Under tiden, riv zucchini grovt och pressa ur så mycket vätska som möjligt.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda zucchini, äpple, salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt olivolja.

Tillsätt persilja
4

Grovhacka persiljeblad.

Rör ner persilja i såsen med genomstekt kyckling.

Laga mos
5

Mosa potatis och morot tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen.

Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Servera
6

Lägg upp mos och kyckling på tallrikar.

Servera med sallad.