topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttfärsbiffar

Köttfärsbiffar

med grekisk salladsost och tabbouleh

När fick du familjen att le runt middagsbordet senast? Med detta recept kan du vara säker på att sprida glädje - dessa saftiga köttfärsbiffar smaksatta med salladsost har en härlig sälta, och tabboulehn är fullpackad med både smak och färg från grönsaker och örter. En rätt som går snabbt att laga, och är lika tilltalande att se på som den är god att äta. Full poäng med andra ord!

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

100

Grekisk salladsost

250

Nötfärs

2

Tomat

1

Gurka

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4

Medelhavets Pärla

1

Ekologisk lime

4

Grönsaksbuljong

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

½

Rödlök

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

1

Olivolja (steg 5)

4

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)641 kcal
Energi (kJ)2680 kJ
Fett29.1 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater49.62 g
varav socker18.3 g
Protein39.27 g
Salt1.5 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Blanda färs
2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Blanda rödlök [1 msk | 2 msk], nötfärs, panko, Medelhavets Pärla, ägg* [1 st | 2 st], salt* och peppar* i en bunke. Smula ner hälften av salladsosten och blanda väl. Forma färsen till 2 cm tjocka biffar - 1 biff per person

Stek biffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min per sida, eller tills precis genomstekta. PÅ GRILLEN: Grilla biffar i 4-5 min per sida, eller tills utsidan har fått färg och insidan genomstekt. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered frukt & grönt
4

Dela lime i klyftor. Finhacka persilja. Finhacka gurka och tomat (spara eventuella safter från grönsakerna). Blanda yoghurt, en skvätt limejuice, en nypa persilja, salt* och peppar* i en skål. 

Laga tabbouleh
5

Blanda bulgurn med tomat, gurka, resterande rödlök och de sparade grönsakssafterna i en stor skål. Tillsätt persilja, limejuice och olivolja* [1 msk | 2 msk] och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör om väl. 

Servera
6

Fördela tabbouleh och köttfärsbiffar mellan era tallrikar. Smula över lite salladsost och servera med limeklyftor vid sidan av.