HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKöttfärsbiffar
topBanner
Köttfärsbiffar

Köttfärsbiffar

med grekisk salladsost och tabbouleh

Grillrecept

När fick du familjen att le runt middagsbordet senast? Med detta recept kan du vara säker på att sprida glädje - dessa saftiga köttfärsbiffar smaksatta med salladsost har en härlig sälta, och tabboulehn är fullpackad med både smak och färg från grönsaker och örter. En rätt som går snabbt att laga, och är lika tilltalande att se på som den är god att äta. Full poäng med andra ord!

Allergener:MjölkSelleriGluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

Grekisk salladsost

(InnehållerMjölk)

250 g

Nötfärs

2 st

Tomat

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Ekologisk lime

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten)

85 g

Bulgur

(InnehållerGluten)

½ st

Rödlök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 5)

4 dl

Vatten (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)641 kcal
Energi (kJ)2680 kJ
Fett29.1 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater49.62 g
varav socker18.3 g
Protein39.27 g
Salt1.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Blanda rödlök [1 msk | 2 msk], nötfärs, panko, Medelhavets Pärla, ägg* [1 st | 2 st], salt* och peppar* i en bunke. Smula ner hälften av salladsosten och blanda väl. Forma färsen till 2 cm tjocka biffar - 1 biff per person

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min per sida, eller tills precis genomstekta. PÅ GRILLEN: Grilla biffar i 4-5 min per sida, eller tills utsidan har fått färg och insidan genomstekt. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Dela lime i klyftor. Finhacka persilja. Finhacka gurka och tomat (spara eventuella safter från grönsakerna). Blanda yoghurt, en skvätt limejuice, en nypa persilja, salt* och peppar* i en skål. 

5

Blanda bulgurn med tomat, gurka, resterande rödlök och de sparade grönsakssafterna i en stor skål. Tillsätt persilja, limejuice och olivolja* [1 msk | 2 msk] och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör om väl. 

6

Fördela tabbouleh och köttfärsbiffar mellan era tallrikar. Smula över lite salladsost och servera med limeklyftor vid sidan av.