Köttbullar i jordnötssås

Köttbullar i jordnötssås

med paprika och morot

Barnvänlig

Köttbullar i jordnötssås är en oerhört spännande kombination du bara måste testa! Barnen kommer bli lika förtjusta som du! Den asiatiska twisten märks inte minst på de wokade grönsakerna, smaksättningen i form av lime och färsk koriander. Rätten toppas med hackade jordnötter för trevlig crunch, och ihop med riset är det en fullpoängare du med garanti kommer lägga till i din repertoar!

Allergener:jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

100 g

Basmatiris

250 g

Nötfärs

1 st

Lök

1 st

Röd paprika

1 st

Morot

250 ml

Kokosmjölk

25 g

Jordnötssmör

(Innehållerjordnötter)

1 st

Lime

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

1 påse

Koriander

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3525 kJ
Energi (kcal)843 kcal
Fett49 g
varav mättat29 g
Kolhydrater57 g
varav socker24 g
Kostfiber6 g
Protein39 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Häll i kallt vatten (se ingredienslistan), basmatiris och en nypa salt i kastrullen. Koka upp vattnet, sätt på locket och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda i 10 min.Ta sedan kastrullen av värme och låt stå under lock i 10 min till, eller tills vattnet har absorberats.

2

Blanda nötfärs, en stor nypa salt och peppar i en bunke.Rulla 1 msk färs till en liten köttbulle. Lägg den på en tallrik och fortsätt med resten av färsen - det blir ca 6 st/person.Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullarna i 5-6 min tills de fått fin stekyta. Lägg dem på en tallrik - de färdiglagas senare i steg 4.

3

Skiva lök tunt.Kärna och skär paprika i tunna skivor.Riv oskalad morot.

4

Smält en klick smör med en skvätt olivolja i samma stekpanna som innan. Fräs lök i 5-6 min.Tillsätt paprika och fräs i 3-4 min.Tillsätt köttbullarna, kokosmjölk och jordnötssmör och låt sjuda 2-3 min.VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Dela lime i klyftor.Grovhacka jordnötter och koriander.Smaksätt jordnötssåsen med limejuice, en nypa salt och peppar.

6

Fördela riset, grönsaker och köttbullar i jordnötssås mellan era tallrikar.Toppa med jordnötter och koriander och servera med limeklyftor vid sidan av.