Skip to main content
Jordnötspanerad sataykyckling
Jordnötspanerad sataykyckling

Jordnötspanerad sataykyckling

med currypommes och kålrabbisallad

4.4
(127)

I kvällens recept har vi tagit två välbekanta komponenter – panerad kyckling och ugnsrostade pommes frites – och smaksatt dem på nya, spännande sätt. Vi blandar våra pommes med grön currypasta för härligt sting och panerar kycklingfilé i panko, ägg och hackade jordnötter för en krispig yta. Sedan serverar vi denna smakrika middag med en syrlig kålrabbisallad med morot, koriander och lime, kryddig sataysås och krämig srirachamajonnäs.

Taggar:
Stark
Allergener:
Jordnötter
Gluten
Vete
Soja
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

300 g

Kycklingbröstfilé

20 g

Grön currypasta

500 g

Potatis

50 g

Sataysås

(Innehåller: Jordnötter, Gluten, Vete, Soja)

½ st

Kålrabbi, vit

1 st

Morot

½ st

Lime

1 portionspåse

Koriander

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

10 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 st

Ägg (steg 4)

2 msk

Vetemjöl (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

1 msk

Vatten (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)4206 kJ
Energi (kcal)1005 kcal
Fett48.8 g
varav mättat10.9 g
Kolhydrater90.2 g
varav socker15.4 g
Kostfiber11 g
Protein52.3 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.3 g
Potassium1150 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], grön currypasta [1/2 paket, 2P] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda sallad
2

Skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna stavar.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Grovhacka koriander.

Blanda kålrabbi, morot, koriander, en skvätt limesaft och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Förbered kyckling
3

Finhacka jordnötter.

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

TIPS: Hacka jordnötterna mycket fint för att de ska fastna på kycklingen.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Panera kyckling
4

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik.

Blanda panko och jordnötter i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek kyckling
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Under tiden, blanda smör [1 msk | 2 msk], vatten [1 msk | 2 msk] och sataysås [1/2 paket, 2P] i en medelstor kastrull på medelvärme. Sjud i 3–4 min, tills genomvarmt.

Blanda majonnäs och sriracha [1/2 paket, 2P] i en liten skål.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp kyckling, pommes och kålrabbisallad på tallrikar.

Skeda sataysås över kyckling.

Servera med en klick srirachamajonnäs.