
I kvällens recept har vi tagit två välbekanta komponenter – panerad kyckling och ugnsrostade pommes frites – och smaksatt dem på nya, spännande sätt. Vi blandar våra pommes med grön currypasta för härligt sting och panerar kycklingfilé i panko, ägg och hackade jordnötter för en krispig yta. Sedan serverar vi denna smakrika middag med en syrlig kålrabbisallad med morot, koriander och lime, kryddig sataysås och krämig srirachamajonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
300 g
Kycklingbröstfilé
20 g
Grön currypasta
500 g
Potatis
50 g
Sataysås
(Innehåller: Jordnötter, Gluten, Vete, Soja)
½ st
Kålrabbi, vit
1 st
Morot
½ st
Lime
1 portionspåse
Koriander
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
10 g
Sriracha
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 st
Ägg (steg 4)
2 msk
Vetemjöl (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Smör (steg 5)
1 msk
Vatten (steg 5)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], grön currypasta [1/2 paket, 2P] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna stavar.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Grovhacka koriander.
Blanda kålrabbi, morot, koriander, en skvätt limesaft och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Finhacka jordnötter.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
TIPS: Hacka jordnötterna mycket fint för att de ska fastna på kycklingen.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik.
Blanda panko och jordnötter i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Under tiden, blanda smör [1 msk | 2 msk], vatten [1 msk | 2 msk] och sataysås [1/2 paket, 2P] i en medelstor kastrull på medelvärme. Sjud i 3–4 min, tills genomvarmt.
Blanda majonnäs och sriracha [1/2 paket, 2P] i en liten skål.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Lägg upp kyckling, pommes och kålrabbisallad på tallrikar.
Skeda sataysås över kyckling.
Servera med en klick srirachamajonnäs.