Japanskinspirerad krispig räkdonburi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanskinspirerad krispig räkdonburi

Japanskinspirerad krispig räkdonburi

med ingefärsris och asiatisk majo-slaw

Japansk mat är så mycket mer än bara sushi! Till dagens rätt har vi hämtat inspiration från detta fantastiska kök och lagar fluffigt ingefärsris och pankopanerade kungsräkor som vi steker gyllene och krispiga och toppar med teriyakisås. Vi hinner också svänga ihop inte mindre än två gröna tillbehör – limesyltad gurka och rädisor och en krämig kålsallad med asiatisk majonnäs. Knaprig topping på salladslök, rostade sesamfrön och chiliflakes fulländar denna kulinariska upplevelse.

Allergener:
Kräftdjur
Gluten
Vete
Sesam
Soja
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kungsräkor

(Innehåller Kräftdjur Kan innehålla Kräftdjur)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Jasminris

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Salladslök

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

½ st

Lime

75 g

Rädisor

1 st

Gurka

37.5 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

½ st

Ingefära

½ g

Chiliflakes

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Vetemjöl (steg 4)

1 st

Ägg (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3514 kJ
Energi (kcal)840 kcal
Fett33.9 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater98.8 g
varav socker11.2 g
Protein32.5 g
Salt6.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Riv ingefära (oskalad) fint.

Hetta upp smör [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Sylta grönsaker
2

Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].

Skär rädisor och gurka i tunna skivor på diagonalen.

Pressa limesaft i en medelstor skål. Tillsätt socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], gurka och rädisor.

Vänd grönsaker i lagen och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.

Gör sesamcrunch
3

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda sesamfrön, salladslök och chiliflakes [1/2 paket, 2P] i en liten skål.

Blanda spetskål, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och asiatisk majonnäs i en stor skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Panera räkor
4

Torka räkor med hushållspapper och placera dem i en medelstor skål.

Tillsätt mjöl [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och vänd runt.

Vispa ägg [1 st | 1 st] i en liten skål. För 2P: Använd bara ett halvt ägg. Tillsätt ägget till skålen med räkor och vänd runt.

Stek räkor
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Vänd ner panko i skålen med räkor så de täcks av ett jämnt lager precis innan servering.

Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt.

TIPS: Det gör inget om panko ramlar av, du kan strö över det senare!

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Lägg upp ris, syltade grönsaker, slaw och räkor i djupa tallrikar.

Ringla teriyakisås [1/2 paket, 2P] över räkor.

Toppa med sesamcrunch.