
I kväll blir det kyckling och ris till middag, men med en twist. Vi glaserar nämligen kycklingen i umamisås och sojasås. En god sallad med rödkål, morot och gurka blir ett gott tillbehör. Vi toppar med sesamfrön och en klick vitlöksmajonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
50 g
Umamisås
(Innehåller: Sesam, Soja, Vete, Gluten, Blötdjur)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten)
150 g
Jasminris
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Gurka
1 st
Morot
1 st
Lime
5 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
½ st
Vitlöksklyfta
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Mjöl till kött
1 msk
Olja till stekning
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Skär gurka i tunna halvmånar.
Halvera lime.
Blanda rödkål, morot, gurka, limesaft, salt och olivolja i en stor skål.

Torka kyckling torr med hushållspapper och lägg i en medelstor skål. Vänd tillsammans med mjöl och salt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 4–5 min, tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Rör ner umamisås, sojasås, vatten, salt och en nypa peppar till stekpannan med kyckling.
Sjud i 1–2 min, eller tills kycklingen är glaserad.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda majonnäs, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Lägg upp ris, kyckling och sallad på tallrikar.
Strö över sesamfrön och toppa med en klick vitlöksmajonnäs.