Skip to main content
Japansk umamiglaserad kyckling
Japansk umamiglaserad kyckling

Japansk umamiglaserad kyckling

med jasminris och regnbågssallad

4.3
(102)

I kväll blir det kyckling och ris till middag, men med en twist. Vi glaserar nämligen kycklingen i umamisås och sojasås. En god sallad med rödkål, morot och gurka blir ett gott tillbehör. Vi toppar med sesamfrön och en klick vitlöksmajonnäs.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten
Blötdjur
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

50 g

Umamisås

(Innehåller: Sesam, Soja, Vete, Gluten, Blötdjur)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Soja, Vete, Gluten)

150 g

Jasminris

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Gurka

1 st

Morot

1 st

Lime

5 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till kött

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3639 kJ
Energi (kcal)870 kcal
Fett38.5 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater87.9 g
varav socker12.8 g
Kostfiber6.8 g
Protein45.8 g
Salt6 g
Calcium12.8 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Blanda sallad
2

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skär gurka i tunna halvmånar.

Halvera lime.

Blanda rödkål, morot, gurka, limesaft, salt och olivolja i en stor skål.

Förbered kyckling
3

Torka kyckling torr med hushållspapper och lägg i en medelstor skål. Vänd tillsammans med mjöl och salt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 4–5 min, tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt sås
5

Rör ner umamisås, sojasås, vatten, salt och en nypa peppar till stekpannan med kyckling.

Sjud i 1–2 min, eller tills kycklingen är glaserad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda majonnäs, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris, kyckling och sallad på tallrikar.

Strö över sesamfrön och toppa med en klick vitlöksmajonnäs.