
I kväll hämtar vi inspiration från det indiska köket och lagar en härlig vegetarisk middag med perfekt balans mellan olika smaker och konsistenser. Vi ugnsrostar potatis och palsternacka med vår egen kryddblandning Ginger Ninja och steker panerad halloumi gyllene och krispig. Kålrabbi får sällskap av syltad rödlök i en smakrik sallad och vi toppar våra krispiga rotfrukter med chili, koriander och sesamfrön. Två dippsåser blir pricken över i:et – svalkande yoghurt och söt aprikoschutney.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Koriander
1 st
Citrusfrukt
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Aprikoschutney
½ st
Chili
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
½ st
Kålrabbi, vit
200 g
Halloumi
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Lök
4 g
Milda Mahal
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
100 g
Romansallad
½ st
Palsternacka
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
2 msk
Mjöl till panering
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och palsternacka (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, Ginger Ninja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Halvera citrusfrukt.
Blanda socker, salt och en skvätt citrusfruktsaft i en liten skål.
Vänd lök i lagen och ställ skålen åt sidan.
Grovhacka sallad.
Skala och skär kålrabbi i 1 cm tunna stavar.
Blanda kålrabbi och sallad i en stor skål och ställ åt sidan.

Finhacka koriander.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Skär halloumi i tunna skivor (3 per person).
Blanda vetemjöl och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko, salt och Milda Mahal i en tredje djup tallrik.
Panera halloumi först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek halloumi i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Vänd ner syltad rödlök (inklusive lag), olivolja och salt i skålen med sallad och kålrabbi precis innan servering.

Lägg upp halloumi, sallad och rotfrukter på tallrikar.
Toppa rotfrukter med chili, koriander och sesamfrön.
Servera med en klick yoghurt och aprikoschutney.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.