Skip to main content
Indisk panerad halloumi

Indisk panerad halloumi

med Bombay-rotfrukter och aprikoschutney

I kväll hämtar vi inspiration från det indiska köket och lagar en härlig vegetarisk middag med perfekt balans mellan olika smaker och konsistenser. Vi ugnsrostar potatis och palsternacka med vår egen kryddblandning Ginger Ninja och steker panerad halloumi gyllene och krispig. Kålrabbi får sällskap av syltad rödlök i en smakrik sallad och vi toppar våra krispiga rotfrukter med chili, koriander och sesamfrön. Två dippsåser blir pricken över i:et – svalkande yoghurt och söt aprikoschutney.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Koriander

1 st

Citrusfrukt

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Aprikoschutney

½ st

Chili

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

½ st

Kålrabbi, vit

200 g

Halloumi

(Innehåller: Mjölk)

½ st

Lök

4 g

Milda Mahal

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

100 g

Romansallad

½ st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

2 msk

Mjöl till panering

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4293 kJ
Energi (kcal)1026 kcal
Fett51.8 g
varav mättat23.7 g
Kolhydrater106.9 g
varav socker22.5 g
Kostfiber11.9 g
Protein38.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.8 g
Potassium1233.6 mg
Calcium17.4 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och palsternacka (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Ginger Ninja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Sylta rödlök
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Halvera citrusfrukt.

Blanda socker, salt och en skvätt citrusfruktsaft i en liten skål.

Vänd lök i lagen och ställ skålen åt sidan.

Grovhacka sallad.

Skala och skär kålrabbi i 1 cm tunna stavar.

Blanda kålrabbi och sallad i en stor skål och ställ åt sidan.

Förbered råvaror
3

Finhacka koriander.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Panera halloumi
4

Skär halloumi i tunna skivor (3 per person).

Blanda vetemjöl och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko, salt och Milda Mahal i en tredje djup tallrik.

Panera halloumi först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk.

Stek halloumi
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek halloumi i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Vänd ner syltad rödlök (inklusive lag), olivolja och salt i skålen med sallad och kålrabbi precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp halloumi, sallad och rotfrukter på tallrikar.

Toppa rotfrukter med chili, koriander och sesamfrön.

Servera med en klick yoghurt och aprikoschutney.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.