HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonungs Och Sojastekt Nötfärs
topBanner
Honungs- och sojastekt nötfärs

Honungs- och sojastekt nötfärs

med chilistekt pak choi och sesamfrö

Ikväll lagar vi en ljuvligt god allt i ett rätt med massor av färg, smak och struktur. Nudlarna får en söt och syrlig smak av att bli stekt med honung och soja. Nudlarna får sällskap av nötfärs som steks ihop med pak choi, mörotter och ingefära. Vi toppar härligheterna med lime, salladslök och sesamfrön.

Taggar:Snabb
Allergener:glutensojasesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Vitlöksklyfta

50 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

½ st

Ingefära

2 st

Morot

200 g

Pak choi

1 st

Salladslök

150 g

Fullkornsnudlar

(Innehållergluten)

10 g

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

250 g

Nötfärs

25 g

Honung

½ g

Chili flakes

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja* (steg 4)

¼ tsk

Salt* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)714.705 kcal
Energi (kJ)2990.3257 kJ
Fett24.4 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater80.1372 g
varav socker32.1 g
Protein39.0173 g
Salt5.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Skala och riv ingefära [1/2 st, 2P]. Skär morot i 1 cm stora bitar. Grovhacka pak choi. Finhacka lök. Skiva salladslök tunt och separera de gröna bitarna från de vita.

2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten*. Tillsätt nudlar och en nypa salt* till det kokande vattnet. Koka i 1-2 min eller tills nudlarna är mjuka. Spara 1-2 dl av kokvattnet innan du häller av resterande vatten* och sköljer nudlarna under kallt vatten.

3

Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Rosta sesamfrön tills gyllene, 3-5 min. Lägg över dem i en skål.

4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek morot, lök, vit salladslök och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2-3 min. Tillsätt nötfärs och stek i 4-5 min eller tills brynt. Krydda med peppar*. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Tillsätt vitlök, ingefära och pak choi till stekpannan. Fräs i 4-5 min. Rör i honung och sojasås. Tillsätt sedan nudlar, sesamfrön (spara lite till garnering) och en skvätt sparat kokvatten. Rör om ordentligt och smaka av med en nypa chili, salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt en nypa chili flakes om du gillar stark mat.

6

Fördela nudlar och köttfärs i skålar. Garnera med rostade sesamfrön och grön salladslök.