topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hawaiiansk fläskbowl

Hawaiiansk fläskbowl

med kryddig jalapeño och stekt ananas

Ikväll frestar vi med hawaiiansk fläskbowl med kryddig jalapeno och stekt ananas. Låter det spännande? Vi lovar att ni inte blir besvikna över resultatet! Vi steker fläskkött och blandar det med en ljuvlig sås med soja, honung och senap. Vi bygger vår bowl med kött, fluffigt ris, rödkål, morot och ananas, och så toppar vi med jalapeno och koriander!

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

50

Ananas

300

Fläskkotlett hel

1

Morot

1

Jalapeno

1

Vitlöksklyfta

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

50

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller Senap)

75

Rödkål, förskuren

½

Koriander

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Olivolja (steg 3)

½

Socker (steg 3)

2

Vatten (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

½

Olivolja (steg 4)

½

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)638 kcal
Energi (kJ)2670 kJ
Fett20.8 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater76 g
varav socker14.2 g
Protein37.7 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek ananas
2

Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme. Skär bort ananasskalet och tärna ananas i 2 cm stora bitar. Stek ananas tills karamelliserad, 1-2 min på varje sida. Lägg över till en tallrik.

Koka sås
3

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek. Rör i sojasås, honung- och ingefärsdressing, vatten* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk]. Sjud tills såsen har tjocknat något, 1-2 min. Ställ åt sidan i en liten skål.

Stek kött
4

Skär kött i 2 cm strimlor på en separat skärbräda och krydda dem med salt*. Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek kött i 3-4 min, eller tills genomstekt. Rör i hälften av såsen och se till att kött täcks. Ta stekpannan av värme. TIPS: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered rödkål
5

Riv morot (oskalad) grovt. Finhacka jalapeno. Blanda rödkål, olivolja* [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt* i en medelstor skål. Massera med händerna i 30 sek.

Servera
6

Rör om i ris med en gaffel och lägg upp det i skålar. Toppa med rödkål, morot, kött och ananas. Ringla över resterande sås, och strö över jalapeno och korianderblad.