Skip to main content
Harissakryddad torsk på mujadara-sallad
Harissakryddad torsk på mujadara-sallad

Harissakryddad torsk på mujadara-sallad

med gurksallad och vitlöksyoghurt

Är du redo för en riktig matresa? Vår stekta, harissakryddade torsk tar oss till Mellanöstern, där vi också får smaka på en mujadara-sallad med linser, bulgur och karamelliserad lök. Vid sidan om serverar vi en fräsch gurksallad och toppar med en syrlig yoghurtdressing med vitlök. Spännande smaker som piggar upp vilken tisdag som helst!

Taggar:
Snabb
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Vete
Gluten
Fisk
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

195 g

Gröna linser

(Kan innehålla spår av: Gluten)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)

4 g

Harissakrydda

1 st

Citrusfrukt

1 st

Lök

½ st

Gurka

125 g

Körsbärstomater

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

½ msk

Olja till karamelliserad lök

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)2421 kJ
Energi (kcal)579 kcal
Fett19.7 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater59 g
varav socker9.4 g
Protein37.8 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur, buljong och en nypa salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Karamellisera lök
2

Under tiden, halvera körsbärstomater. 

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera och skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. 

Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt vatten, socker och en nypa salt och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat. Lägg över i en liten skål.

Gör mujadara-sallad
3

Hetta upp samma stekpanna med en skvätt olivolja på medelhög värme.

Häll av och skölj linser. 

Stek linser med hälften av vitlöken och en nypa salt och peppar i 2–3 min, tills genomvarmt.

Rör ner linser, karamelliserad lök och solroskärnor i bulgur.  

Stek fisk
4

Torka ur stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja i den på medelhög värme.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt och harissakrydda.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär

Blanda gurksallad och dressing
5

Under tiden, halvera citrusfrukt.

Blanda gurka, tomat, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. 

Blanda yoghurt, resterande vitlök, en skvätt citrussaft och en nypa salt och peppar i en liten skål. 

Servera
6

Lägg upp mujadara-sallad, gurksallad och fisk i djupa tallrikar.

Toppa med vitlöksyoghurt.

Servera med resterande citrusfrukt i klyftor.