HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGul Kycklingcurry
topBanner
Gul kycklingcurry

Gul kycklingcurry

med citrongräs & lime

Låt oss fresta med en snabblagad thailändsk currygryta ikväll. Med aromatisk och het gul curry i centrum och citrongräs och lime som smaksättning blir det hela familjens favorit. Toppa kycklingcurryn med färsk koriander och med ens har du en färgsprakande, spännande middag att avnjuta.

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

280 g

Röd paprika

150 g

Koriander

20 g

Morot

1 g

Ekologisk lime

200 ml

Kycklinginnerfilé

3 dl

Jasminris

Gul currypasta

(Innehållersenap)

Chili flakes

Citrongräs

Vitlöksklyfta

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)621 kcal
Energi (kJ)2598 kJ
Fett22.8 g
varav mättat17.4 g
Kolhydrater65.16 g
varav socker3.3 g
Protein39.24 g
Salt1.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Rör i ris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min, eller tills genomstekt. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Överför till en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skär paprika i tunna strimlor. Finhacka (eller pressa) vitlök. Riv limezest tills du har en generös nypa och dela lime i klyftor. Grovhacka koriander. Ansa och skala det yttersta torra bladen från citrongräset. Banka det med baksidan av en träslev för att frigöra eteriska oljor. 

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek morot och paprika i 3-4 min, eller tills de har mjuknat. Tillsätt currypasta, vitlök, citrongräs och limezest och koka i 1 min, eller tills det doftar ljuvligt. TIPS: Oroa dig inte för citrongräset, den plockas bort innan servering.

5

Tillsätt kokosmjölk och kyckling. Sjud i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat lite. Plocka bort citrongräs och släng. Smaksätt med chili flakes, salt* och peppar*. TIPS: Om barnen inte tycker om stark mat, kan ni krydda med chili flakes på er egen portion. De är ganska starka!

6

Lägg upp jasminris i skålar. Toppa med kycklingcurry och garnera med koriander. Servera limeklyftor vid sidan av.