topBanner
Gul kycklingcurry

Gul kycklingcurry

med citrongräs & lime

Låt oss fresta med en snabblagad thailändsk currygryta ikväll. Med aromatisk och het gul curry i centrum och citrongräs och lime som smaksättning blir det hela familjens favorit. Toppa kycklingcurryn med färsk koriander och med ens har du en färgsprakande, spännande middag att avnjuta.

Taggar:BarnvänligSnabb
Allergener:senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

280 g

Kycklinginnerfilé

150 g

Jasminris

1 st

Morot

1 st

Röd paprika

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citrongräs

1 st

Ekologisk lime

1 påse

Koriander

20 g

Gul currypasta

(Innehållersenap)

200 ml

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2901 kJ
Energi (kcal)693 kcal
Fett23 g
varav mättat17 g
Kolhydrater79 g
varav socker12 g
Protein41 g
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten (se ingredienslistan). Rör i ris och en nypa salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min, eller tills genomstekt. Krydda med en generös nypa salt och peppar*. Överför till en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skär paprika i tunna strimlor. Finhacka (eller pressa) vitlök. Riv limezest tills du har en generös nypa och dela lime i klyftor. Grovhacka koriander. Ansa och skala det yttersta torra bladen från citrongräset. Banka det med baksidan av en träslev för att frigöra eteriska oljor.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek morot och paprika i 3-4 min, eller tills de har mjuknat. Tillsätt currypasta, vitlök, citrongräs och limezest och koka i 1 min, eller tills det doftar ljuvligt. TIPS: Oroa dig inte för citrongräset, den plockas bort innan servering.

5

Tillsätt kokosmjölk och kyckling. Sjud i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat lite. Plocka bort citrongräs och släng. Smaksätt med chili flakes, salt och peppar. TIPS: Om barnen inte tycker om stark mat, kan ni krydda med chili flakes på er egen portion. De är ganska starka!

6

Lägg upp jasminris i skålar. Toppa med kycklingcurry och garnera med koriander. Servera limeklyftor vid sidan av.