Skip to main content
Grekiska nötfärsbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekiska nötfärsbiffar

Grekiska nötfärsbiffar

med bulgurtabbouleh och smulad salladsost

Dessa saftiga grekiska nöttfärsbiffar får extra smak av salladsost i smeten och vår färgglada tabbouleh är fullpackad med både smak och färg från grönsaker och örter. En rätt som går snabbt att laga, och är lika tilltalande att se på som den är god att äta. Full pott, med andra ord!

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

225 g

Nötfärs

1 st

Citron

1 st

Tomat

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

100 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Rödlök

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

1 st

Ägg till biffar

¼ tsk

Salt till biffar

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Olja till bulgur

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3277 kJ
Energi (kcal)783 kcal
Fett46.8 g
varav mättat22.7 g
Kolhydrater51.1 g
varav socker7.3 g
Protein43.2 g
Salt4.9 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt och sänk till medellåg värme.

Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Blanda färs
2

Halvera och finhacka rödlök.

Smula salladsost.

Blanda hälften av rödlöken, hälften av osten, Medelhavets Pärla, nötfärs, ströbröd, ägg, salt och en nypa peppar i en bunke.

Stek biffar
3

Forma färsen till biffar med fuktiga händer (2 per person).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta. 

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Blanda dressing
4

Skär citron i klyftor.

Finhacka persilja.

Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft, en nypa persilja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Blanda tabbouleh
5

Finhacka gurka och tomat.

Blanda färdigkokt bulgur, tomat, gurka, resterande rödlök, resterande persilja, en skvätt citronsaft, olivolja och en nypa salt i en stor skål.

TIPS: Servera grönsakerna var för sig om barnen inte gillar när de är ihopblandade.

Servera
6

Lägg upp tabbouleh och biffar på tallrikar.

Smula över resterande salladsost, ringla över persiljedressing och servera med citronklyftor.