Dessa saftiga grekiska nöttfärsbiffar får extra smak av salladsost i smeten och vår färgglada tabbouleh är fullpackad med både smak och färg från grönsaker och örter. En rätt som går snabbt att laga, och är lika tilltalande att se på som den är god att äta. Full pott, med andra ord!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
225 g
Nötfärs
1 st
Citron
1 st
Tomat
4 g
Medelhavets Pärla
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
85 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
100 g
Grekisk ost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Rödlök
1 st
Bladpersilja
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
1 st
Ägg till biffar
¼ tsk
Salt till biffar
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Olja till bulgur
Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt och sänk till medellåg värme.
Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Halvera och finhacka rödlök.
Smula salladsost.
Blanda hälften av rödlöken, hälften av osten, Medelhavets Pärla, nötfärs, ströbröd, ägg, salt och en nypa peppar i en bunke.
Forma färsen till biffar med fuktiga händer (2 per person).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Skär citron i klyftor.
Finhacka persilja.
Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft, en nypa persilja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Finhacka gurka och tomat.
Blanda färdigkokt bulgur, tomat, gurka, resterande rödlök, resterande persilja, en skvätt citronsaft, olivolja och en nypa salt i en stor skål.
TIPS: Servera grönsakerna var för sig om barnen inte gillar när de är ihopblandade.
Lägg upp tabbouleh och biffar på tallrikar.
Smula över resterande salladsost, ringla över persiljedressing och servera med citronklyftor.