Skip to main content
Gratinerade kidneybönor

Gratinerade kidneybönor

med tomatsås och vitlöksbröd

Gratinerade kidneybönor blir underbart krämiga med en krispig yta av mozzarella och riven hårdost. En fantastisk tillbehör är ljuvliga vitlöksbröd, som får ett extra twist av vacker grön persilja!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Mjölk
Ägg
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Lök

1 st

Paprika

3 st

Vitlöksklyfta

1 st

Oregano

1 st

Kruspersilja

1 st

Morot

1 paket

Kidneybönor

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

1 g

Chiliflakes

60 g

Spenat

1 st

Baguette

(Innehåller: Vete, Gluten)

390 g

Krossade tomater

50 g

Mozzarella, strimlad

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 3)

1 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kJ)2962 kJ
Energi (kcal)708 kcal
Fett32.4 g
varav mättat12.3 g
Kolhydrater68.7 g
varav socker21.6 g
Kostfiber17.9 g
Protein29.3 g
Salt3.7 g
Potassium57.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Ugnsform

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta ut smöret så det blir rumstempererat.Skiva lök tunt. Kärna ur och finhacka paprika. Finhacka vitlök och persiljeblad. Plocka av oreganoblad [1/2 stjälk, 2P]. Riv morot (oskalad). Skölj kidneybönor och spenat.

Fräs grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot i 5-6 min, tills mjuka. Tillsätt oreganoblad, Mamas favorit, en nypa chili och hälften av vitlöken. Fräs i 1 min. Häll i krossade tomater och koka upp under omrörning tills såsen får en djupröd färg, 1-2 min.

Tillsätt kidneybönor
3

Rör i kidneybönor, socker* [1 tsk | 2 tsk] och grönsaksbuljong i stekpannan. Tillsätt spenat, persilja (spara en nypa till vitlöksbröden) och smör* [1 msk | 2 msk]. Rör om tills spenaten har mjuknat något, 1-2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan.

Rosta vitlöksbröd
4

Blanda resterande vitlök, smör* [2 msk | 4 msk] och en nypa salt* i en liten skål. Dela baguette på längden och halvera. Placera bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Bre på vitlökssmör, och strö över resterande persilja. Rosta i ugnen i 6-8 min, tills krispigt.

Gratinera grönsaker
5

Häll bönblandningen i en medelstor ugnsform.Strö över mozzarella och riven hårdost. Gratinera överst i ugnen i 8-10 min, eller tills osten har smält och är gyllene.

Servera
6

Lägg upp gratinerade bönor på tallrikar och servera vitlöksbröd vid sidan av.