Gratinerade kidneybönor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinerade kidneybönor

Gratinerade kidneybönor

med spröda örtkrutonger och chili flakes

Ikväll gör vi gratinerade kidneybönor som toppas med krispiga och smakrika örtkrutonger. Vi steker lök, paprika och morötter, och smaksätter med oregano, och vår färdiga kryddblandning Mamas Favorit. Vi blandar grönsakerna med kidneybönor och hackade tomater, och gratinerar sedan den underbara mixen med hemgjorda örtkrutonger ovanpå.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Grönsaksbuljong

1

Lök

1

Paprika

3

Vitlöksklyfta

1

Oregano

1

Kruspersilja

1

Morot

1

Kidneybönor

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Chiliflakes

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1

Krossade tomater

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 3)

1

Socker (steg 3)

1

Olivolja (steg 4)

1

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)712 kcal
Energi (kJ)2981 kJ
Fett33.11 g
varav mättat12.4 g
Kolhydrater25.8 g
varav socker25.8 g
Protein26.23 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Ugnsform

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skiva lök tunt. Finhacka paprika. Finhacka vitlök. Plocka av oreganoblad. Plocka och finhacka persilja. Riv morot (oskalad). Skölj kidneybönor under kallt vatten. Skölj spenat.

Fräs grönsaker
2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot i 5-6 min, tills mjuka. Tillsätt oreganoblad, Mamas favorit, en nypa chili flakes och hälften av vitlöken. Fräs i 1 min. Häll i krossade tomater och koka upp under omrörning tills såsen får en djupröd färg, 1-2 min.

Tillsätt kidneybönor
3

Rör i kidneybönor, socker* [1 tsk | 2 tsk] och grönsaksbuljong i stekpannan. Tillsätt spenat, persilja (spara en nypa till örtkrutongerna) och smör* [1 msk | 2 msk]. Rör om tills spenaten har mjuknat något, 1-2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan.

Förbered örtkrutonger
4

Dela bröd i små bitar. Blanda resterande vitlök, bröd, finriven ost, sparad persilja och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en skål. Krydda med salt* och peppar*.

Gratinera grönsaker
5

Häll bönblandningen i en medelstor ugnsform, och toppa med riven mozzarella och örtkrutonger. Gratinera överst i ugnen i 5-10 min, eller tills örtkrutonger är gyllene och krispiga.

Servera
6

Lägg upp gratinerade bönor på tallrikar.