HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGratinerade Kidneybönor
topBanner
Gratinerade kidneybönor

Gratinerade kidneybönor

med spröda örtkrutonger och chili flakes

Ikväll gör vi gratinerade kidneybönor som toppas med krispiga och smakrika örtkrutonger. Vi steker lök, paprika och morötter, och smaksätter med oregano, och vår färdiga kryddblandning Mamas Favorit. Vi blandar grönsakerna med kidneybönor och hackade tomater, och gratinerar sedan den underbara mixen med hemgjorda örtkrutonger ovanpå.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerimjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Lök

1 st

Röd paprika

3 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Oregano

1 portionspåse

Kruspersilja

1 st

Morot

1 paket

Kidneybönor

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

1 g

Chili flakes

60 g

Spenat

1 st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållasesam)

1 paket

Krossade tomater

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

4 g

Mamas Favorit

(Innehållerägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör* (steg 3)

(Innehållermjölk)

1 tsk

Socker* (steg 3)

1 msk

Olivolja* (steg 4)

1 msk

Olivolja* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2980.8069 kJ
Energi (kcal)712.43 kcal
Fett33.1705 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater65.8448 g
varav socker25.8 g
Protein26.2317 g
Salt3.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Ugnsform
Rivjärn
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skiva lök tunt. Finhacka paprika. Finhacka vitlök. Plocka av oreganoblad. Plocka och finhacka persilja. Riv morot (oskalad). Skölj kidneybönor under kallt vatten. Skölj spenat.

2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot i 5-6 min, tills mjuka. Tillsätt oreganoblad, Mamas favorit, en nypa chili flakes och hälften av vitlöken. Fräs i 1 min. Häll i krossade tomater och koka upp under omrörning tills såsen får en djupröd färg, 1-2 min.

3

Rör i kidneybönor, socker* [1 tsk | 2 tsk] och grönsaksbuljong i stekpannan. Tillsätt spenat, persilja (spara en nypa till örtkrutongerna) och smör* [1 msk | 2 msk]. Rör om tills spenaten har mjuknat något, 1-2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan.

4

Dela bröd i små bitar. Blanda resterande vitlök, bröd, finriven ost, sparad persilja och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en skål. Krydda med salt* och peppar*.

5

Häll bönblandningen i en medelstor ugnsform, och toppa med riven mozzarella och örtkrutonger. Gratinera överst i ugnen i 5-10 min, eller tills örtkrutonger är gyllene och krispiga.

6

Lägg upp gratinerade bönor på tallrikar.