topBanner
Gratinerade kidneybönor

Gratinerade kidneybönor

med tomatsås och örtkrutonger

Doppa smaklökarna i en het källa av bubblande tomatsås som tränger upp genom det sprödbakade osttäcket likt kokande vatten ur en gejser i Pinzolo. Proteinrika kidneybönor suger åt sig av balsamvinäger och chili innan det blir ett med resten av härligheterna. Servera med örtbaguette som rullat sig i persilja, olja och parmesan.

Taggar:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:sulfitersellerimjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Lök

1 st

Röd paprika

2 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Oregano

1 påse

Kruspersilja

1 st

Morot

1 paket

Kidneybönor

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

1 g

Chili flakes

60 g

Spenat

1 st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

1 paket

Krossade tomater

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör* (steg 3)

(Innehållermjölk)

1 tsk

Socker* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2059 kJ
Energi (kcal)492 kcal
Fett12 g
varav mättat6 g
Kolhydrater65 g
varav socker24 g
Protein19 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skiva lök tunt. Finhacka paprika. Skala och riv morot. Finhacka vitlök. Plocka av oreganoblad [1/2 påse, 2P]. Skölj kidneybönor. Finhacka persiljeblad. Skölj spenat.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot i 5-6 min. Tillsätt vitlök, oreganoblad och en nypa chili flakes. Fräs i 1 min. Häll i krossade tomater och krydda med salt* och peppar*. Värm upp under omrörning tills såsen får en djupröd färg, 1-2 min.

3

Rör i kidneybönor, socker*, balsamvinäger och grönsaksbuljong i stekpannan. Tillsätt spenat och smör*. Rör om tills smöret har smält och spenaten har sloknat något, 1-2 min. Krydda med salt* och peppar*. Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan.

4

Medan grönsakerna tillagas, bryt baguetten i mindre bitar. Blanda brödbitar, riven ost, persilja och en generös skvätt olivolja* ordentligt i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Häll bönblandningen i en mellanstor ugnsform och toppa med örtkrutonger. Gratinera på översta hyllan i ugnen i 5-10 min, eller tills brödtopparna är krispiga och gyllenbruna.

6

Lägg upp de gratinerade bönorna i djupa tallrikar och hugg in!