Gratinerade kidneybönor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinerade kidneybönor

Gratinerade kidneybönor

med tomatsås och örtkrutonger

Doppa smaklökarna i en het källa av bubblande tomatsås som tränger upp genom det sprödbakade osttäcket likt kokande vatten ur en gejser i Pinzolo. Proteinrika kidneybönor suger åt sig av balsamvinäger och chili innan det blir ett med resten av härligheterna. Servera med örtbaguette som rullat sig i persilja, olja och parmesan.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 paket

Krossade tomater

15 ml

Balsamvinäger

1 portionspåse

Oregano

2 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

1 st

Paprika

20 g

Finriven ost

1 g

Chiliflakes

1 paket

Kidneybönor

1 portionspåse

Kruspersilja

1 st

Lök

1 st

Morot

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 3)

1 tsk

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)467 kcal
Energi (kJ)1953 kJ
Fett9.7 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater65.8 g
varav socker25.5 g
Protein16.6 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Ugnsform
Rivjärn
Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skiva lök tunt. Finhacka paprika. Skala och riv morot. Finhacka vitlök. Plocka av oreganoblad [1/2 påse, 2P]. Skölj kidneybönor. Finhacka persiljeblad. Skölj spenat. 

Fräs grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot i 5-6 min. Tillsätt vitlök, oreganoblad och en nypa chili flakes. Fräs i 1 min. Häll i krossade tomater och krydda med salt* och peppar*. Värm upp under omrörning tills såsen får en djupröd färg, 1-2 min.

Tillsätt spenat
3

Rör i kidneybönor, socker*, balsamvinäger och grönsaksbuljong i stekpannan. Tillsätt spenat och smör*. Rör om tills smöret har smält och spenaten har sloknat något, 1-2 min. Krydda med salt* och peppar*. Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan.

Blanda örtkrutonger
4

Medan grönsakerna tillagas, bryt baguetten i mindre bitar. Blanda brödbitar, riven ost, persilja och en generös skvätt olivolja* ordentligt i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Gratinera grönsaker
5

Häll bönblandningen i en mellanstor ugnsform och toppa med örtkrutonger. Gratinera på översta hyllan i ugnen i 5-10 min, eller tills brödtopparna är krispiga och gyllenbruna.

Servera
6

Lägg upp de gratinerade bönorna i djupa tallrikar och hugg in!