
Det är sommar och vi ska grilla. Ikväll grillar vi hotdogs med spännande twist. Vi bygger våra hotdogs med krispigt bröd, baconlindad korv, ketchup, senap, rostad lök och picklad lök. Ljuvliga tillbehör är rustika, hemlagade pommes och tryffelmajonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500
Potatis
4
Vitlöksflörter
1
Lök
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
320
Korv
125
Bacon, skivor
50
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
4
Tryffelolja
4
Korvbröd
(Innehåller: Gluten, Vete, Havre Kan innehålla spår av: Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
1
Rostad lök
(Innehåller: Gluten)
25
Senap
(Innehåller: Senap)
1
Körvel
½
Socker (steg 2)
4
Ketchup (steg 6)
1
Vatten* (steg 2)

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, tills möra.

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål. Rör i lök och ställ åt sidan.
Häll av lagen precis innan servering.

Linda in korvar i bacon.

Placera korvar på en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid, och tillaga i 15 min, tills genomstekta och spröda.
PÅ GRILLEN: Grilla baconlindad korv i 4-6 min, vänd då och då, tills bacon är spröd.

Skär en skåra i korvbröd, och värm dem på gallret i ugnen i 2-3 min, tills genomvarma.
Under tiden, blanda majonnäs och tryffelolja [1/2 paket, 2P] i en liten skål.
Plocka körvelblad.
PÅ GRILLEN: Värm korvbröd i 1 min på varje sida, tills brödet fått lite färg.

Toppa din korv och bröd med ketchup [4 msk I 8 msk], senap, rostad lök och picklad lök.
Servera med spröda pommes och tryffelmajonnäs.