Skip to main content
Gourmet bacon-hotdogs
Gourmet bacon-hotdogs

Gourmet bacon-hotdogs

med spröda pommes och tryffelmajonnäs

Det är sommar och vi ska grilla. Ikväll grillar vi hotdogs med spännande twist. Vi bygger våra hotdogs med krispigt bröd, baconlindad korv, ketchup, senap, rostad lök och picklad lök. Ljuvliga tillbehör är rustika, hemlagade pommes och tryffelmajonnäs.

Taggar:
Enkel
Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

4

Vitlöksflörter

1

Rödlök

25

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

320

Korv

125

Bacon, skivor

50

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

4

Tryffelolja

4

Korvbröd

(Innehåller: Gluten, Vete, Havre Kan innehålla spår av: Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

1

Rostad lök

(Innehåller: Gluten)

25

Senap

(Innehåller: Senap)

1

Körvel

Ingår inte i din leverans

½

Socker (steg 2)

4

Ketchup (steg 6)

1

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kcal)1456 kcal
Energi (kJ)6093 kJ
Fett81.2 g
varav mättat28.1 g
Kolhydrater130.9 g
varav socker21.5 g
Protein43.3 g
Salt7.3 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, tills möra.

Pickla lök
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål. Rör i lök och ställ åt sidan.

Häll av lagen precis innan servering. 

Förbered hot dogs
3

Linda in korvar i bacon.

Tillaga korv
4

Placera korvar på en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid, och tillaga i 15 min, tills genomstekta och spröda.

PÅ GRILLEN: Grilla baconlindad korv i 4-6 min, vänd då och då, tills bacon är spröd.

Värm korvbröd
5

Skär en skåra i korvbröd, och värm dem på gallret i ugnen i 2-3 min, tills genomvarma.

Under tiden, blanda majonnäs och tryffelolja [1/2 paket, 2P] i en liten skål.

Plocka körvelblad.

PÅ GRILLEN: Värm korvbröd i 1 min på varje sida, tills brödet fått lite färg.

Servera
6

Toppa din korv och bröd med ketchup [4 msk I 8 msk], senap, rostad lök och picklad lök.

Servera med spröda pommes och tryffelmajonnäs.