Skip to main content
Gnocchi i ricotta- och tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi i ricotta- och tomatsås

Gnocchi i ricotta- och tomatsås

med färsk basilika och krämig ricotta

Gnocchi räknas som pasta, men är faktiskt gjord på potatis. Det kanske låter komplicerat, men vi lovar att den är superlätt att tillaga. I denna gröna rätt får gyllenstekt gnocchi sällskap av färsk basilika, tomat och paprika och den örtdoftande såsen blir extra krämig med både ricotta och finriven ost.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Snabb
Allergener:
Ägg
Vete
Gluten
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

250 g

Körsbärstomater

420 g

Gnocchi

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

1 st

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

50 g

Ricotta

(Innehåller: Mjölk)

35 g

Tomatpuré

½ g

Chiliflakes

20 g

Rucola

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till gnocchi

1 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

1.5 dl

Vatten till sås

¼ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2543 kJ
Energi (kcal)608 kcal
Fett16.6 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater92.3 g
varav socker17.7 g
Protein20 g
Salt6.3 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka rödlök och basilika.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Skölj rucola.

Stek lök
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 5–6 min, eller tills mjuk.

Stek gnocchi
3

Under tiden, hetta upp en till stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så den täcker pannan.

Stek gnocchi under omrörning i 6–8 min, eller tills gyllene.

Krydda med salt och en nypa peppar och ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan.
2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

Laga sås
4

Tillsätt Mamas Favorit, tomatpuré, grönsaksbuljong, chiliflakes, socker, salt, vatten och ricotta till pannan med lök. Rör ihop tills såsen är klumpfri.

Tillsätt hela körsbärstomater och paprika. Sjud under lock i 8 min, eller tills tomaterna är mjuka.

Mosa försiktigt tomater i pannan med en stekspade.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered sallad
5

Rör ner basilika och finriven ost i tomatsåsen och sjud i ytterligare 1 min, eller tills osten har smält.

Under tiden, blanda rucola, olivolja och en nypa salt i en medelstor skål.

Servera
6

Häll upp tomatsås på tallrikar och toppa med gnocchi.

Garnera med rucola.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image