1 paket
Potatis
20 g
Bladselleri
(Innehållerselleri)2.5 dl
Kokosmjölk
Kikärtor
Spenat
Cashewnötter
(Innehållernötter)Ciabatta
(Innehållergluten, sesam)Koriander
Lök
Vitlöksklyfta
Ingefära
Garam masala
Vatten*
Sätt ugnen på 200°C. Halvera, skala och skiva lök tunt. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Ansa och skär selleri i 1 cm tjocka skivor.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme. Lägg i lök, vitlök, ingefära och garam masala. Fräs i 1-2 min.
Lägg i potatis och selleri i kastrullen och stek under omrörning i 3-4 min. Tillsätt vatten* (se mängd i ingredienslistan) och kokosmjölk*. Låt curryn sjuda under lock i 15-20 min.
Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och rosta cashewnötter i 3-4 min. Värm upp ciabatta på ett ugnsgaller i ugnen, 7-8 min.
Häll av kikärtor i en sil. Efter att curryn sjudit i 15-20 min, kan du lägga i kikärtor och spenat i kastrullen. Låt sjuda i ytterligare 2-3 min.
Plocka av bladen från koriandern. Servera curryn i djupa skålar. Toppad med rostade cashewnötter, korianderblad och varm ciabatta vid sidan.