HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGaram Masala Curry
topBanner
Garam masala curry

Garam masala curry

med potatis, spenat och cashewnötter

Allergener:sellerinötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Potatis

20 g

Bladselleri

(Innehållerselleri)

2.5 dl

Kokosmjölk

Kikärtor

Spenat

Cashewnötter

(Innehållernötter)

Ciabatta

Koriander

Lök

Vitlöksklyfta

Ingefära

Garam masala

Ingår inte i din leverans

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)184 kcal
Energi (kJ)768 kJ
Fett8.11 g
varav mättat1.3 g
Kolhydrater15.08 g
varav socker1.2 g
Protein9.14 g
Salt0.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Halvera, skala och skiva lök tunt. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Ansa och skär selleri i 1 cm tjocka skivor.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme. Lägg i lök, vitlök, ingefära och garam masala. Fräs i 1-2 min.

3

Lägg i potatis och selleri i kastrullen och stek under omrörning i 3-4 min. Tillsätt vatten* (se mängd i ingredienslistan) och kokosmjölk*. Låt curryn sjuda under lock i 15-20 min.


4

Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och rosta cashewnötter i 3-4 min. Värm upp ciabatta på ett ugnsgaller i ugnen, 7-8 min.

5

Häll av kikärtor i en sil.  Efter att curryn sjudit i 15-20 min, kan du lägga i kikärtor och spenat i kastrullen. Låt sjuda i ytterligare 2-3 min.

6

Plocka av bladen från koriandern. Servera curryn i djupa skålar. Toppad med rostade cashewnötter, korianderblad och varm ciabatta vid sidan.