HelloFresh
Garam masala curry

Garam masala curry

med potatis, spenat och cashewnötter

Slut dina ögon, ta din första sked av vår goa Garam Masala och se Taj Mahals stolta torn hägra i horisonten. Ta en sked till och låt svensk potatis samsas med cashewnötter och bladselleri i ett guldfärgat indiskt hav av enkla delikatesser som tas till nästa nivå med en nypa skogsgrön koriander.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerinötterglutensesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

3 g

Garam masala

500 g

Potatis

2 st

Bladselleri

(Innehållerselleri)

250 ml

Kokosmjölk

1 paket

Kikärtor

1 påse

Spenat

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

½ st

Ciabatta

(Innehållergluten, sesam)

1 påse

Koriander

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3724 kJ
Energi (kcal)890 kcal
Fett35 g
varav mättat24 g
Kolhydrater115 g
varav socker22 g
Kostfiber19 g
Protein23 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Halvera, skala och skiva lök tunt. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Ansa och skär selleri i 1 cm tjocka skivor.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme. Lägg i lök, vitlök, ingefära och garam masala. Fräs i 1-2 min.

3

Lägg i potatis och selleri i kastrullen och stek under omrörning i 3-4 min.

Tillsätt vatten (se mängd i ingredienslistan) och kokosmjölk. Låt curryn sjuda under lock i 15-20 min.

4

Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och rosta cashewnötter i 3-4 min.

Värm upp ciabatta på ett ugnsgaller i ugnen, 7-8 min.

5

Häll av kikärtor i en sil. 

Efter att curryn sjudit i 15-20 min, kan du lägga i kikärtor och spenat i kastrullen. Låt sjuda i ytterligare 2-3 min.

6

Plocka av bladen från koriandern.

Servera curryn i djupa skålar. Toppad med rostade cashewnötter, korianderblad och varm ciabatta vid sidan.

Smaklig måltid!