Skip to main content
Fläskkoftas i pitabröd | Gör din egen
Fläskkoftas i pitabröd | Gör din egen

Fläskkoftas i pitabröd | Gör din egen

med färska grönsaker och regnbågspommes

Servera våra goda fläskfärskoftas i pitabröd till middag och låt hela familjen bestämma vad de vill ha för tillbehör. Välj mellan färsk tomat, sallad och lök, krämig vitlöksdressing och krispiga regnbågspommes.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Fläskfärs

2 st

Pitabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

100 g

Romansallad

150 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Tomat

½ st

Vitlöksklyfta

4 g

Panamat

½ st

Rödlök

1 st

Rotselleri

(Innehåller: Selleri)

2 st

Morot

2 st

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 st

Ägg till koftas

¼ tsk

Salt till koftas

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3371 kJ
Energi (kcal)806 kcal
Fett41.1 g
varav mättat17.6 g
Kolhydrater74.5 g
varav socker24 g
Kostfiber11.8 g
Protein37.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.5 g
Trans Fat0.1 g
Potassium373.8 mg
Calcium33.9 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär morot, rotselleri och rödbeta (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered kofta
2

Under tiden, blanda färs, ägg, ströbröd, Panamt och salt i en stor skål.

Forma färsen till 8 cm långa koftas med fuktiga händer (3 per person). 

Stek koftas
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek koftas i 2–3 min, eller tills brynta. Vänd dem då och då.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta. 

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, ansa sallad och separera salladsblad.

Grovhacka tomat.

Finhacka rödlök och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Värm pitabröd
5

Håll pitabröd under rinnande vatten i 1 sek.

Placera dem direkt på gallret och rosta i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Lägg upp pommes på tallrikar.

Ställ fram pitabröd, koftas, grönsaker och sås på bordet.

Fyll pitabröd med din egen kombination av tillbehör!