Servera våra goda fläskfärskoftas i pitabröd till middag och låt hela familjen bestämma vad de vill ha för tillbehör. Välj mellan färsk tomat, sallad och lök, krämig vitlöksdressing och krispiga regnbågspommes.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Fläskfärs
2 st
Pitabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
100 g
Romansallad
150 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Tomat
½ st
Vitlöksklyfta
4 g
Panamat
½ st
Rödlök
1 st
Rotselleri
(Innehåller: Selleri)
2 st
Morot
2 st
Rödbeta
½ tsk
Salt till grönsaker
1 st
Ägg till koftas
¼ tsk
Salt till koftas
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär morot, rotselleri och rödbeta (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, blanda färs, ägg, ströbröd, Panamt och salt i en stor skål.
Forma färsen till 8 cm långa koftas med fuktiga händer (3 per person).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek koftas i 2–3 min, eller tills brynta. Vänd dem då och då.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, ansa sallad och separera salladsblad.
Grovhacka tomat.
Finhacka rödlök och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Håll pitabröd under rinnande vatten i 1 sek.
Placera dem direkt på gallret och rosta i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Lägg upp pommes på tallrikar.
Ställ fram pitabröd, koftas, grönsaker och sås på bordet.
Fyll pitabröd med din egen kombination av tillbehör!