
Veckans fiskrätt bjuder på innovativa tillagningsmetoder! Vi panerar sej i aiolidressing och panko, och bakar den krsipig och gyllene. Underbara tillbehör är väldoftande vitlöksris, stekt broccoli, morot och salladslök, ljuvlig hemmapicklad gurka och knaprig svart sesammajonnäs!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Salladslök
1 st
Morot
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller: Ägg, Senap, Gluten, Vete, Soja, Sesam)
25 g
Ketchup
150 g
Jasminris
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
250 g
Broccoli
1 st
Gurka
25 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
½ tsk
Salt (steg 3)
3 dl
Vatten (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 tsk
Socker (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär fisk i 3 cm stora bitar. Blanda aioli och ketchup i en stor skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Blanda fisk med aiolidressing så fisken är täckt. Tillsätt panko och se till att fisk är täckt. Placera fisk i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och toppa med resterande pankomix. Ringla över lite olivolja* och baka tills krispig och genomstekt, 12-15 min. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelvärme. Stek vitlök tills väldoftande, 30 sek. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/2 tsk | 1 tsk]. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset är mjukt och vattnet har absorberats, 10-15 min.

Skär gurka i tunna skivor och blanda dem med vitvinsvinäger och socker* [1 tsk | 2 tsk] i en skål. Skär broccoli i små bitar, även stjälken. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skär salladslök i tunna skivor, dela upp det vita och det gröna.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek broccoli (inklusive stjälk), morot och vit salladslök under omrörning i 5-6 min, eller tills mjuka. Krydda med salt* [¼ tsk | ½ tsk] och peppar*. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten* i stekpannan så blir maten fortare färdig.

Häll av vätska från gurka, och pressa ur extra vätska. Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med stekta grönsaker, pankopanerad sej och picklad gurka. Ringla över svart sesammajonnäs och strö över grön salladslök.

