Skip to main content
Pankopanerad sej

Pankopanerad sej

med vitlöksris och stekta grönsaker

4.1
(176)

Veckans fiskrätt bjuder på innovativa tillagningsmetoder! Vi panerar sej i aiolidressing och panko, och bakar den krsipig och gyllene. Underbara tillbehör är väldoftande vitlöksris, stekt broccoli, morot och salladslök, ljuvlig hemmapicklad gurka och knaprig svart sesammajonnäs!

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Fisk
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Salladslök

1 st

Morot

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller: Ägg, Senap, Gluten, Vete, Soja, Sesam)

25 g

Ketchup

150 g

Jasminris

250 g

Sej

(Innehåller: Fisk)

250 g

Broccoli

1 st

Gurka

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 3)

3 dl

Vatten (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 tsk

Socker (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)3602 kJ
Energi (kcal)861 kcal
Fett35.3 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater94.8 g
varav socker15.2 g
Kostfiber8.1 g
Protein35.5 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär fisk i 3 cm stora bitar. Blanda aioli och ketchup i en stor skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Baka fisk
2

Blanda fisk med aiolidressing så fisken är täckt. Tillsätt panko och se till att fisk är täckt. Placera fisk i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och toppa med resterande pankomix. Ringla över lite olivolja* och baka tills krispig och genomstekt, 12-15 min. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

Koka vitlöksris
3

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelvärme. Stek vitlök tills väldoftande, 30 sek. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/2 tsk | 1 tsk]. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset är mjukt och vattnet har absorberats, 10-15 min.

Pickla gurka
4

Skär gurka i tunna skivor och blanda dem med vitvinsvinäger och socker* [1 tsk | 2 tsk] i en skål. Skär broccoli i små bitar, även stjälken. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skär salladslök i tunna skivor, dela upp det vita och det gröna.

Stek grönsaker
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek broccoli (inklusive stjälk), morot och vit salladslök under omrörning i 5-6 min, eller tills mjuka. Krydda med salt* [¼ tsk | ½ tsk] och peppar*. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten* i stekpannan så blir maten fortare färdig.

Servera
6

Häll av vätska från gurka, och pressa ur extra vätska. Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med stekta grönsaker, pankopanerad sej och picklad gurka. Ringla över svart sesammajonnäs och strö över grön salladslök.