Skip to main content
Ostpanerad sej

Ostpanerad sej

med rostad klyftpotatis och caesarsallad

Ikväll gör vi en tolkning av den klassiska caesarsalladen, som kännetecknas av den ljuvliga dressingen med majonnäs, vitlök och ost. Vi blandar vår dressing med morot, äpple och kål, och serverar vår caesarsallad med sej panerad i panko och ost, och ljuvlig hemmarostad klyftpotatis.

Allergener:
Pesce
Hvede
Gluten
Schwefeldioxide und Sulfite
Milk
Egg
Senf

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Potatis

250

Sej

(Innehåller: Pesce)

12.5

Pankoströbröd

(Innehåller: Hvede, Gluten, Schwefeldioxide und Sulfite)

20

Finriven ost

(Innehåller: Milk, Egg)

2

Grovmalen svartpeppar

50

Majonnäs

(Innehåller: Senf, Egg)

150

Kålmix

(Kan innehålla spår av: Sellerie)

1

Morot

1

Äpple

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 2)

1

Vatten* (steg 2)

1

Ägg (steg 4)

2

Vetemjöl (steg 4)

½

Salt (steg 4)

1

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kcal)688 kcal
Energi (kJ)2878 kJ
Fett35.6 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater59.1 g
varav socker16.4 g
Protein35.4 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och en generös nypa grovmalen peppar.

Rosta i 25-35 min, eller tills gyllene.

Blanda caesardressing
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda majonnäs, vitlök, ost [2 tsk | 4 tsk], olivolja [1/2 msk | 1 msk], vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och en generös nypa grovmalen peppar i en liten skål. 

Förbered sallad
3

Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare.

Halvera, kärna ur och skär äpple i 1/2 cm tunna stavar. 

Blanda morot, äpple och kålmix i en stor skål. Ställ åt sidan tills servering.

Panera fisk
4

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en djup tallrik. 

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik. 

Blanda panko [1/2 paket, 2P] och resterande ost i en tredje djup tallrik. 

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt. 

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik. 

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek fisk i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. 

Lääg över till en tallrik med hushållspapper. 

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Precis innan servering, blanda caesardressing och sallad.

Servera
6

Lägg upp klyftpotatis och ostpanerad sej på tallrikar. 

Servera med caesarsallad.