
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
I kväll hämtar vi inspiration från Medelhavet och serverar sej ”en papillote”. Det låter lyxigt, men är superlätt, och betyder helt enkelt att fisken ugnsbakas i ett paket med ett täcke av tomat, oliver, lök, vitlök och kryddor. Som tillbehör serverar vi oreganokryddad klyftpotatis och citronyoghurt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
4 g
Medelhavets Pärla
1 st
Tomat
40 g
Oliver
1 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
½ st
Citrusfrukt
500 g
Potatis
1 g
Torkad oregano
1 paket
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk Kan innehålla spår av: Mjölk)
2 msk
Smör (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 3)

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, oregano, salt och peppar.
Rosta i 25–35 minuter, eller tills gyllene.

Under tiden, grovhacka tomat och lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera kalamataoliver.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Skär smör [2 msk | 4 msk] i små kuber.

Blanda tomat, oliver, lök, vitlök, Medelhavets Pärla, olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft och en generös nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
Placera bakplåtspapper i en ugnsform och placera fisk ovanpå.
Fördela smör över fisken och skeda över grönsaksblandning.

Vik bakplåtspappret över fisken och rulla ihop kanterna för att stänga till ett paket.
Ställ in i ugnen när det är ca 13 min kvar av potatisen tillagningstid. Ugnsbaka till fisken är genomstekt, 12–13 min.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp fisk, grönsaker och potatis på tallrikar.
Ringla över smör från paketet.
Servera med citronklyftor och citronyoghurt.

