Medelhavs-inspirerad sej 'en papillote'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavs-inspirerad sej 'en papillote'

Medelhavs-inspirerad sej 'en papillote'

med kalamataoliver och örtrostad potatis

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

I kväll hämtar vi inspiration från Medelhavet och serverar sej ”en papillote”. Det låter lyxigt, men är superlätt, och betyder helt enkelt att fisken ugnsbakas i ett paket med ett täcke av tomat, oliver, lök, vitlök och kryddor. Som tillbehör serverar vi oreganokryddad klyftpotatis och citronyoghurt.

Taggar:
Lågkalori
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Tomat

40 g

Kalamataoliver

1 st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Citron

500 g

Potatis

1 g

Torkad oregano

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk Kan innehålla Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2523 kJ
Energi (kcal)603 kcal
Fett37.1 g
varav mättat12.6 g
Kolhydrater393.2 g
varav socker10.6 g
Protein59.1 g
Salt2.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, oregano, salt och peppar.

Rosta i 25–35 minuter, eller tills gyllene.

Förbered frukt och grönt
2

Under tiden, grovhacka tomat och lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera kalamataoliver.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skär smör [2 msk | 4 msk] i små kuber.

Blanda fyllning
3

Blanda tomat, oliver, lök, vitlök, Medelhavets Pärla, olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft och en generös nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Förbered fisk
4

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt och peppar.

Placera bakplåtspapper i en ugnsform och placera fisk ovanpå.

Fördela smör över fisken och skeda över grönsaksblandning.

Ugnsbaka fisk
5

Vik bakplåtspappret över fisken och rulla ihop kanterna för att stänga till ett paket.

Ställ in i ugnen när det är ca 13 min kvar av potatisen tillagningstid. Ugnsbaka till fisken är genomstekt, 12–13 min.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, grönsaker och potatis på tallrikar.

Ringla över smör från paketet.

Servera med citronklyftor och citronyoghurt.