Skip to main content
Stekt sej i gräslökssås
Stekt sej i gräslökssås

Stekt sej i gräslökssås

med potatismos och vitlöksstekta bönor

4.3
(1 tn)

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med grädde, gräslök och buljong. Sejen får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. Vitlöksstekta gröna bönor och zucchini, och citronmosad potatis passar perfekt till den mustiga gräslökssåsen.

Allergener:
Mjölk
Fisk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1

Gräslök

500

Potatis

4

Kycklingbuljong

1

Vitlöksklyfta

1

Ekologisk citron

½

Zucchini

75

Haricots verts

250

Sej

(Innehåller: Fisk)

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 1)

Näringsvärden

Energi (kcal)493 kcal
Energi (kJ)2062 kJ
Fett16.9 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater53.9 g
varav socker10.7 g
Protein30.7 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar. Riv citronzest [1/4 tsk | 1/2 tsk] och skär citron i klyftor. Koka potatis i 10-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa grovt tillsammans med citronzest, en klick smör* och en nypa salt*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Förbered grönsaker
2

Ansa haricots verts [1/2 påse, 2P]. Grovhacka zucchini [1/2 st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka gräslök.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek haricots verts och zucchini i 4-5 min tills mjuka. Tillsätt vitlök, en nypa salt* och peppar*, och stek i ytterligare en minut. Lägg över i en skål och täck för att hålla på värmen.

Blanda gräslökssås
4

Blanda matlagningsgrädde, gräslök (spara lite till garnering) och kycklingbuljong i en skål.

Stek fisk
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 2-3 min. Vänd fisk försiktigt, och tillsätt gräslökssås. Stek i ytterligare 3-4 min eller tills genomstekt. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatismos, sej och vitlöksgrönsaker på tallrikar. Skeda gräslökssås över fisken och garnera med resterande gräslök. Servera med resterande citronklyftor.