Stekt sej i gräslökssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt sej i gräslökssås

Stekt sej i gräslökssås

med potatismos och vitlöksstekta bönor

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med grädde, gräslök och buljong. Sejen får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. Vitlöksstekta gröna bönor och zucchini, och citronmosad potatis passar perfekt till den mustiga gräslökssåsen.

Allergener:
Mjölk
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1

Gräslök

500

Potatis

4

Kycklingbuljong

1

Vitlöksklyfta

1

Ekologisk citron

½

Zucchini

75

Haricots verts

250

Sej

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)493 kcal
Energi (kJ)2062 kJ
Fett16.92 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater53.89 g
varav socker10.7 g
Protein30.73 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar. Riv citronzest [1/4 tsk | 1/2 tsk] och skär citron i klyftor. Koka potatis i 10-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa grovt tillsammans med citronzest, en klick smör* och en nypa salt*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Förbered grönsaker
2

Ansa haricots verts [1/2 påse, 2P]. Grovhacka zucchini [1/2 st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka gräslök.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek haricots verts och zucchini i 4-5 min tills mjuka. Tillsätt vitlök, en nypa salt* och peppar*, och stek i ytterligare en minut. Lägg över i en skål och täck för att hålla på värmen.

Blanda gräslökssås
4

Blanda matlagningsgrädde, gräslök (spara lite till garnering) och kycklingbuljong i en skål.

Stek fisk
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 2-3 min. Vänd fisk försiktigt, och tillsätt gräslökssås. Stek i ytterligare 3-4 min eller tills genomstekt. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatismos, sej och vitlöksgrönsaker på tallrikar. Skeda gräslökssås över fisken och garnera med resterande gräslök. Servera med resterande citronklyftor.