HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Sej I Gräslökssås
topBanner
Stekt sej i gräslökssås

Stekt sej i gräslökssås

med potatismos och vitlöksstekta bönor

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med grädde, gräslök och buljong. Sejen får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. Vitlöksstekta gröna bönor och zucchini, och citronmosad potatis passar perfekt till den mustiga gräslökssåsen.

Allergener:mjölkfisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 portionspåse

Gräslök

500 g

Potatis

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ekologisk citron

110 g

Zucchini

75 g

Gröna bönor

250 g

Sej

(Innehållerfisk)

Ingår inte i din leverans

efter behov

Smör* (steg 1) efter behov

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2062.4399 kJ
Energi (kcal)492.935 kcal
Fett16.917 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater53.8919 g
varav socker10.7 g
Protein30.731 g
Salt1.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar. Riv citronzest [1/4 tsk | 1/2 tsk] och skär citron i klyftor. Koka potatis i 10-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa grovt tillsammans med citronzest, en klick smör* och en nypa salt*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

2

Ansa haricots verts [1/2 påse, 2P]. Grovhacka zucchini [1/2 st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka gräslök.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek haricots verts och zucchini i 4-5 min tills mjuka. Tillsätt vitlök, en nypa salt* och peppar*, och stek i ytterligare en minut. Lägg över i en skål och täck för att hålla på värmen.

4

Blanda matlagningsgrädde, gräslök (spara lite till garnering) och kycklingbuljong i en skål.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 2-3 min. Vänd fisk försiktigt, och tillsätt gräslökssås. Stek i ytterligare 3-4 min eller tills genomstekt. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

6

Lägg upp potatismos, sej och vitlöksgrönsaker på tallrikar. Skeda gräslökssås över fisken och garnera med resterande gräslök. Servera med resterande citronklyftor.