HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSej I Röd Curry
topBanner
Sej i röd curry

Sej i röd curry

med stekt broccoli och färsk koriander

Låt oss fresta med en snabblagad currygryta med sej och broccoli ikväll. Med aromatisk och het röd curry i centrum och vitlök, kokosmjölk, ingefära och sojasås som smaksättning blir det hela familjens favorit. Toppa curryn med färsk koriander och med ens har du en färgsprakande, spännande middag att avnjuta.

Taggar:Mjölkfri
Allergener:FiskVeteSojaGluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

250 g

Broccoli

1 st

Morot

½ st

Lime

250 g

Sej

(InnehållerFisk)

30 g

Röd currypasta

200 ml

Kokosmjölk

1 portionspåse

Koriander

25 ml

Sojasås

(InnehållerVete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 5)

2 msk

Vatten (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)656 kcal
Energi (kJ)2744 kJ
Fett23.31 g
varav mättat16.7 g
Kolhydrater73.96 g
varav socker9.7 g
Protein34.38 g
Salt6.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Riv ingefära [½ st, 2P] fint.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär broccoli i 2 cm stora buketter. Skala stjälken och skär den i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i 4 cm långa stavar.

Halvera lime [1/2 st, 2P]

3

Skär fisk i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda och krydda den med en nypa salt.

4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek broccoli, morot och ingefära under omrörning i 2-3 min.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Tillsätt currypasta och vitlök och stek i 30 sek.

Rör i kokosmjölk, sojasås och vatten [2 msk | 4 msk].

5

Tillsätt fisk och rör om tills den är täckt med kokosmjölk. Sjud under lock i 2-3 min, eller tills genomkokt.

Finhacka koriander.

Tillsätt en skvätt limejuice, salt [½ tsk | 1 tsk] och peppar till curryn precis innan servering.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

6

Servera ris i skålar och toppa med curry.

Garnera med koriander.