Skip to main content
Pankopanerad sej

Pankopanerad sej

med vitlöksris och stekta grönsaker

4.3
(195)

Veckans fiskrätt bjuder på innovativa tillagningsmetoder! Vi panerar sej i aiolidressing och panko, och bakar den krispig och gyllene. Underbara tillbehör är väldoftande vitlöksris, stekt broccoli och morot, ljuvlig hemmapicklad gurka och knaprig svart sesammajonnäs!

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap
Fisk
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

250 g

Sej

(Innehåller: Fisk)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

1 st

Morot

250 g

Broccoli

1 st

Gurka

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller: Ägg, Senap, Gluten, Vete, Soja, Sesam)

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Ketchup (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 msk

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

1 tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kcal)845 kcal
Energi (kJ)3534 kJ
Fett35.3 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater92.2 g
varav socker13.4 g
Kostfiber7.7 g
Protein35.4 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. 

Finhacka (eller pressa) vitlök. Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Pickla gurka
2

Skär gurka i tunna skivor, och blanda dem med vitvinsvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk] i en skål. Sätt åt sidan.

Häll av lagen precis innan servering. 

Baka fisk
3

Skär fisk i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda. 

Blanda aioli, ketchup [1/2 msk I 1 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt fisk och vänd den till täckt i aiolidressing. 

Tillsätt panko och vänd fisk igen tills täckt. 

Placera fisk i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och toppa med resterande pankomix från skålen. Ringla över lite olivolja och baka tills krispig och genomstekt, 12-15 min.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Skär broccoli och morot
4

Under tiden, skär broccoli (även stjälken) i mindre bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna halva skivor.

Stek grönsaker
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek broccoli och morot under omrörning i 5-6 min, eller tills mjuka. Krydda med salt [¼ tsk | ½ tsk] och en nypa peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar.

Toppa med stekta grönsaker, pankopanerad sej och picklad gurka.

Ringla över sesammajonnäs.