
Veckans fiskrätt bjuder på innovativa tillagningsmetoder! Vi panerar sej i aiolidressing och panko, och bakar den krispig och gyllene. Underbara tillbehör är väldoftande vitlöksris, stekt broccoli och morot, ljuvlig hemmapicklad gurka och knaprig svart sesammajonnäs!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Jasminris
1 st
Morot
250 g
Broccoli
1 st
Gurka
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller: Ägg, Senap, Gluten, Vete, Soja, Sesam)
25 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
½ msk
Ketchup (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 msk
Vatten (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 1)
1 tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.
Finhacka (eller pressa) vitlök. Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skär gurka i tunna skivor, och blanda dem med vitvinsvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk] i en skål. Sätt åt sidan.
Häll av lagen precis innan servering.

Skär fisk i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Blanda aioli, ketchup [1/2 msk I 1 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt fisk och vänd den till täckt i aiolidressing.
Tillsätt panko och vänd fisk igen tills täckt.
Placera fisk i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och toppa med resterande pankomix från skålen. Ringla över lite olivolja och baka tills krispig och genomstekt, 12-15 min.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Under tiden, skär broccoli (även stjälken) i mindre bitar.
Skär morot (oskalad) i tunna halva skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek broccoli och morot under omrörning i 5-6 min, eller tills mjuka. Krydda med salt [¼ tsk | ½ tsk] och en nypa peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Lägg upp vitlöksris i skålar.
Toppa med stekta grönsaker, pankopanerad sej och picklad gurka.
Ringla över sesammajonnäs.