
Djupdyk i ett hav av smaker med vår BBQ-stekta sej, en härlig rätt som är både smarrig och lättlagad. Vi serverar den goda fisken med fluffigt jasminris, en vackert färgglad mangosalsa och en klick svalkande yoghurtsås.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Mango
½ st
Lök
1 st
Gurka
1 st
Koriander
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
2.5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)
150 g
Jasminris
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
37.5 g
Rödkål, förskuren
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till salsa
¼ tsk
Salt till salsa
¼ tsk
Salt till fisk
¼ tsk
Salt till sås

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme.

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Finhacka rödlök och koriander.

Blanda rödkål, mango, rödlök, gurka, koriander, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med BBQ-kryddmix och salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Under tiden, blanda yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Lägg upp ris i djupa tallrikar och toppa med fisk.
Servera med mangosalsa och en klick yoghurtsås vid sidan av.