topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad sej

Panerad sej

med klyftpotatis, mangosallad och aioli

Härligt recept på pankopanerad sej med krispig klyftpotatis. När potatisen är i ugnen hinner vi svänga ihop en spännande mangosallad som får sötma av mango, sprödhet av kål, syra av citron, och ett extra sting av koriander. Vi serverar aioli till, som passar perfekt både til sej och till potatis.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Sej

(Innehåller Fisk)

1

Koriander

1

Röd chili

500

Potatis

150

Strimlad salladsmix

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½

Mango

80

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Lime

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)687 kcal
Energi (kJ)2874 kJ
Fett28.89 g
varav mättat3 g
Kolhydrater73.85 g
varav socker16.9 g
Protein33 g
Salt2.4 g

Instruktioner

Baka klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm klyftor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i toppen av ugnen i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Förbered råvaror
2

Skär lime i klyftor [½ st, 2P]. Grovhacka koriander. Kärna ur chili och skär i tunna skivor (om du önskar använda den). Skala och tärna mango [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.

Panera sej
3

Dutta fisk torr med hushållspapper. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en skål. Blanda panko och salt* [¼ tsk | ½ tsk] i en ny skål. Doppa fisk i ägg, och sen i panko, pressa så pankon fastnar.

Stek sej
4

När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Tillsätt sej och stek i 3-4 min på varje sida, vänd försiktigt, eller tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

Blanda mangosallad
5

Blanda en skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt kålmix, mango och hälften av koriander och blanda väl.

Servera
6

Lägg upp klyftpotatis, mangosallad och panerad sej på tallrikar. Garnera med chili, resterande koriander och limeklyftor. Servera med aioli vid sidan av.