
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll går den kulinariska resan till Indien. Kvällens recept bjuder på fantastiskt god currypanerad sej med 'Bombay-potatis'. Vi panerar sej i panko, curry och sesamfrön, och steker den sen till perfektion. Samtidigt rostar vi potatis, lök och tomat med härliga kryddor. Fantastiska tillbehör är svalkande aprikosyoghurt och färsk chili och koriander.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Sej
(Innehåller: Fisk)
4
Curry-On
25
Pankoströbröd
(Innehåller: Vete, Gluten, Sulfiter)
500
Potatis
1
Tomat
5
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
1
Chili
1
Lök
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
25
Aprikoschutney
(Innehåller: Senap)
1
Koriander
10
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1
Vatten* (steg 2)
2
Vetemjöl (steg 4)
1
Ägg (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
1
Olivolja (steg 5)

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ginger Ninja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene.

Under tiden, blanda yoghurt, aprikoschutney [1/2 paket, 2P], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Grovhacka tomat.
Plocka korianderblad.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Tillsätt lök och tomat på plåten med när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Blanda och rosta allt i resterande 10 min.

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko, sesamfrön och Curry-On i en tredje djup tallrik.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk först i mjöl, sen ägg och till sist i pankomix.
TIPS: Om du inte har ägg kan de ersättas med 2 msk mjölk.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över den till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp currypanerad sej och rostade grönsaker på tallrikar.
Ringla aprikosyoghurt över grönsakerna och servera resten vid sidan av.
Garnera med chili och korianderblad.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.